BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBRICS'ten doların egemenliğine karşı ortak ödeme sistemi----

BRICS'ten doların egemenliğine karşı ortak ödeme sistemi

BRICS'ten doların egemenliğine karşı ortak ödeme sistemi
04 Mart 2019 - 04:30 www.finansgundem.com

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti, ortak bir ödeme sistemi geliştirmek niyetinde. İlgili karar BRİCS ülkeleri İş Dünyası Konseyi'nin Rusya toplantısında alındı. Pilot uygulama Güney Afrika'da başlayacak

Son yıllarda gittikçe güçlenen "doların dünyadaki egemenliğine isyan" girişimlerine bir proje daha eklendi. BRICS olarak adlandırılan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti, ortak bir ödeme sistemi geliştirmek niyetinde. İlgili karar BRİCS ülkeleri İş Dünyası Konseyi'nin Rusya toplantısında alındı.

Konuyu haberleştiren İzvestiya gazetesi yeni ödeme sisteminin ilk olarak perakende sektöründeki alışverişlerde ve BRİCS ülkeleri arasındaki para transferlerinde faaliyete geçmesinin planlandığını yazıyor.

Buna göre, cep telefonuna yüklenen bir uygulama aracılığıyla bu ülkelerde yerel para birimine bağlı olmaksızın ödeme yapılabilecek.

Pilot proje Nisan ayında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde başlayacak.

Öte yandan, Merkez Bankası yetkilileri Avasya Ekonomi Komisyonu, BRİCS ve Şanghay İşbirliği Örgütü üyeleri arasında ortak ödeme sistemi oluşturulması amacıyla görüşmelerin yürütüldüğünü, ancak henüz kesinleşmiş bir kararın alınmadığını belirtiyor. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)