BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBRICS'in yatırım yapılabilir serveti 45 trilyon dolara ulaştı----

BRICS'in yatırım yapılabilir serveti 45 trilyon dolara ulaştı

BRICS'in yatırım yapılabilir serveti 45 trilyon dolara ulaştı
12 Şubat 2024 - 11:07 www.finansgundem.com

Henley & Partners'ın BRICS Servet Raporu'na göre BRICS üyesi ülkelerin sahip olduğu toplam yatırım yapılabilir servet 45 trilyon dolara ulaşıyor.

Daha önce Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS gelişmekte olan ekonomiler grubu, bu yılın ocak ayında Suudi Arabistan, İran, Etiyopya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla büyük bir genişleme yaşadı.

Henley & Partners'ın BRICS Servet Raporu'na göre BRICS üyesi ülkelerin sahip olduğu toplam yatırım yapılabilir servet 45 trilyon dolara ulaşıyor. Rapora göre, on ülkede şu anda 1 milyon doların üzerinde yatırım yapılabilir varlığa sahip 1,6 milyon kişi bulunuyor; bunların arasında 100 milyon doların üzerinde varlığa sahip 4.700'den fazla kişi ve 500'den fazla milyarder yer alıyor. Milyonerlerin sayısının önümüzdeki on yıl içinde %85 oranında artması bekleniyor.

Söz konusu blok şu anda küresel nüfusun %45'ini ve küresel GSYH'nin %36'sını oluşturuyor ki bu da G7'nin %30'luk payını geride bırakıyor.

BRICS ülkelerinde milyoner nüfusu artacak

 

BRICS, küresel ekonomi ve enerjideki rolünü artırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)