BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBRICS ülkelerinden ortak deklarasyon----

BRICS ülkelerinden ortak deklarasyon

BRICS ülkelerinden ortak deklarasyon
24 Ağustos 2023 - 17:29 www.finansgundem.com

BRICS'in, Johannesburg şehrinde düzenlenen 15. zirvesinde adil bir uluslararası düzenin ve çok kutuplu sistemin tesisi, sürdürülebilir kalkınmanın ve kapsayıcı büyümenin sağlanması için BRICS ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemi vurgulandı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yer aldığı BRICS'in, Johannesburg şehrinde düzenlenen 15. zirvesinde ortak deklarasyon yayımlandı.

2. Johannesburg Deklarasyonu'nda, daha adil bir uluslararası düzenin ve çok kutuplu sistemin tesisi, sürdürülebilir kalkınmanın ve kapsayıcı büyümenin sağlanması için BRICS ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemi vurgulandı. Deklarasyonda, gelişmekte olan ülkelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de (BMGK) dahil olmak üzere BM'de daha fazla temsil edilmesi çağrısı tekrarlandı.

Kovid-19'un küresel ekonomi üzerindeki yıkıcı etkisinin devam etmekte olduğuna dikkat çekilen deklarasyonda, ekonomik politikalar konusunda küresel fikir birliğini sağlamak için çok taraflı finans kuruluşlarının teşvik edildiği belirtildi.

Gıda güvenliği vurgulandı

Deklarasyonda, dünya gıda üretiminin 3'te 1'ini gerçekleştiren BRICS ülkelerinin, tarımsal işbirliği yoluyla gıda güvenliğinin sağlanmasına verdiği önem vurgulandı.

BRICS'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanması çağrısı yinelenerek, gelecek ay New York'ta düzenlenecek Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi'nin bu konuda önemli fırsatlar oluşturulduğuna işaret edildi.

Ayrıca Brezilya'nın COP30 iklim değişikliği zirvesine ev sahipliği yapmak için aday olmasının memnuniyetle karşılandığı, 2025 yılının iklim değişikliğine karşı küresel tepkinin geleceği açısından anahtar rol oynayacağı kaydedildi.

Yerel para birimlerinin kullanımı desteklenecek

Deklarasyonda, BRICS üyeleri arasında para akışının hızlı, ucuz, şeffaf ve güvenli şekilde sağlanması için gerekli ödeme sistemlerinin geliştirilmesinin desteklendiği belirtildi.

Üye ülkeler arasında yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen anlaşmaların önemine vurgu yapılarak, yerel para birimlerinin kullanımının teşvik edilmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.

Yeni Kalkınma Bankasının (NDB) üye ülkelerin altyapısını ve sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmede kilit öneme sahip olduğu da kaydedildi.

2024'teki zirveye Rusya ev sahipliği yapacak

Deklarasyonda, BRICS'in genişleme kararı kapsamında Arjantin, BAE, Etiyopya, İran, Mısır ve Suudi Arabistan'ın topluluğa davet edildiği belirtildi.

Güney Afrika'nın 15. BRICS Zirvesi'ni başarıyla gerçekleştirmesinin övgüyle karşılandığı deklarasyonda Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın, Rusya'nın 2024'teki dönem başkanlığına ve 16. BRICS Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasına tam destek verdiği vurgulandı.

BRICS 6 ülkeyi üyeliğe davet edecek

 

Çin Devlet Başkanı Şi’den BRICS’i genişletme mesajı

 

BRICS bankası beş yeni üye kabul edebilir

 

BRICS kendi 'dolar'ını arıyor!

 

Modi: BRICS, küresel ekonomi için bir umut ışığı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)