BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya’da bankacılar ve yatırımcılar endişeli----

Brezilya’da bankacılar ve yatırımcılar endişeli

Brezilya’da bankacılar ve yatırımcılar endişeli
23 Şubat 2021 - 11:59 www.finansgundem.com

Bankacılar ve portföy yöneticileri Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ülkenin sermaye piyasalarında son dönemde görülen canlanmayı baltalayan politika adımlarından endişe duyuyorlar

Bolsonaro, devlet petrol şirketi Petroleo Brasileiro'nun (Petrobras)CEO'sunu değiştirmiş ve enerji sektöründe fiyatları düşürme yönünde adım atmıştı.

Morgan Stanley, Bolsonaro'nun Petrobras yönetiminhde yaptığı değişiklik sonrası ortaya çıkan mali endişeler ve bunun potansiyel etkilerden duyulan kaygı nedeniyle Brezilya devlet tahvilleri için vermiş olduğu "like-beğen" tavsiyesini kaldırdı.

Morgan Stanleş yaptığı değerlendirmede, "Petrobras'ta değişiklik endişe verici, hükümetin popüler olmayan politikalara toleransının düşük olduğunu gösteriyor. Değişiklik kararı seçime gitme düşünceleri ile yönlendirilmiş de olabilir" ifadelerini kullandılar.

Brezilyalı bir portföy yöneticisi yaptığı değerlendirmede, Bolsonaro'nun müdahalelerinin sermaye Piyasalarını rayından çıkarabileceğini vurguladı.

Brezilya'da halk Bolsonaro'nun azli için sokaklarda

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)