BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrezilya Merkez Bankası, 50 baz puanlık indirim serisine devam etti----

Brezilya Merkez Bankası, 50 baz puanlık indirim serisine devam etti

Brezilya Merkez Bankası, 50 baz puanlık indirim serisine devam etti
21 Mart 2024 - 06:43 www.finansgundem.com

Brezilya Merkez Bankası(BCB), 50 baz puan indirim yaptı. Faiz indirimi piyasa beklentisi ile doğru orantılı olarak gerçekleşti

Brezilya Merkez Bankası(BCB), üst üste altıncı toplantısında da 50 baz puan indirim serisine devam etti; Mayıs ayındaki bir sonraki kararının ardından gevşeme gidişatında potansiyel bir değişikliğin sinyalini verdi.

BCB'nin Para Politikası Komitesi COPOM, gösterge niteliğindeki borç verme faiz (Selic) oranını yüzde 10,25'ten yüzde 10,75'e düşürdü. Piyasa beklentisi de faizin bu seviyede indirileceği yönündeydi.

Politika yapıcılar borçlanma maliyetlerini 2023 yılı Ağustos ayından bu yana 300 baz puan düşürmüş oldular.

MAYIS AYINDA AYNI BÜYÜKLÜKTE FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜLÜYOR

COPOM açıklamasında, ekonomik görünümün beklendiği gibi gelişmesi durumunda Mayıs ayında aynı büyüklükte bir faiz indirimi daha öngörüldüğü belirtildi; Ancak açıklamasında bir önceki politika toplantısında kesintilerin hızını "sonraki toplantılarda" seri olarak sürdüreceğine dair değerlendirmesine yer vermedi.

BCB'nin son haftalık anketine göre, ekonomistler Selic'in 2024 yılını yüzde 9,0 seviyesinde bitirmesini bekliyor. Ankette 2025 yılı sonu tahmini ise yüzde 8,50 seviyesine oturdu.

Brezilya'da tüketici fiyat artış hızı son aylarda yatay bir seyir izliyor. En son Şubat ayında enflasyon yüzde 4,50 olarak açıklandı. 2022 yılı Nisan ayında enflasyon yüzde 12,13 seviyesine kadar çıkmıştı.

BCB anketine göre, enflasyonun bu yılı yüzde 3,79 ile Bankanın yüzde 3,25 hedefinin üzerinde tamamlaması bekleniyor. Ankete katılan ekonomistler gelecek yıl sonu için yüzde 3,52 öngörüsünde bulundu.

Fed, merakla beklenen Faiz kararını açıkladı

 

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi

 

100 bin TL'ye hangi banka ne kadar faiz veriyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)