BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBP: Ukrayna savaşı temiz enerjiye geçişi hızlandıracak----

BP: Ukrayna savaşı temiz enerjiye geçişi hızlandıracak

BP: Ukrayna savaşı temiz enerjiye geçişi hızlandıracak
30 Ocak 2023 - 08:44 www.finansgundem.com

BP, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ülkelerde baskı oluşturması sebebiyle temiz enerjiye geçişte hızlandırma görevi göreceğini belirtti.

BP, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının uzun vadeli enerji talebi üzerinde baskı oluşturmasının ve ülkeler yerel enerji arzını artırdıkça dünyanın yenilenebilir ve düşük karbonlu enerjiye geçişini hızlandırmasının beklendiğini açıkladı.

BP Plc, 2023 Enerji Görünümü değerlendirmesinde, Ukrayna savaşının, artan gıda ve enerji fiyatları ve azalan ticaret faaliyeti nedeniyle 2035 yılına kadar küresel ekonomik aktiviteyi geçen yılın tahminine göre yaklaşık %3 oranında yavaşlatacağını bildirdi.

BP, hükümetlerin mevcut enerji geçiş planlarına dayanan merkezi tahmin senaryosu kapsamında 2035 için petrol ve gaz talep tahminini sırasıyla %5 ve %6 oranında düşürdü. BP, değişikliklerin çoğunlukla enerji ithalatına dayanan Avrupa ve Asya'da odaklandığını aktardı.

CEO Bernard Looney şirketin yenilenebilir enerji işini hızla büyütmeyi ve 2030 yılına kadar petrol ve gaz üretimini azaltmayı hedeflediğini belirtti.

Dünya temiz enerjide yeni bir sanayi dönemine giriyor

 

Petrol devleri temiz enerjilere geçişi engelliyor

 

Temiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)