BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBöyle haciz ne görüldü ne de duyuldu!----

Böyle haciz ne görüldü ne de duyuldu!

Böyle haciz ne görüldü ne de duyuldu!
08 Şubat 2014 - 09:36 www.finansgundem.com

Bodrum'da mülk sahibine borcu bulunan kişinin köpeğine haciz işlemi uygulandı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul 'da kafe işletmeciliği yapan Mahmut Yazoğlu, kiracısı olduğu mülk sahibiyle iddiaya göre anlaşmazlık yaşadı. Mülk sahibine borcu olduğu öğrenilen Yazoğlu'na, borcunu ödeyememesi üzerine mülk sahibince dava açıldı.

Yazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mülk sahibinin davayı kazanması üzerine Bodrum'un Gürece köyünde bulunan evine icra işlemi uygulandığını, eve gelen ekiplerin, evde bakılan golden retriever cinsi "Ares" isimli köpeğe haciz işlemi uyguladığını anlattı. 

Olay karşısında çok şaşkın olduklarını ifade eden Yazoğlu, "Borcumu ödemiştim, adam bana hacze geldi. Alacak bir şey olmadığı için köpeğimi aldı. Olay daha çok yeni oldu. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Öte yandan, haciz işleminin ardından sahibi Yazoğlu'na yediemin olarak teslim edilen köpeğin, borcun ödenmemesi durumunda açık arttırma usulüyle satışa çıkartılacağı belirtildi.

"Köpeğe kesinlikle haciz uygulanamaz"

AA muhabirine bilgi veren avukat Remzi Kazmaz ise köpeğe haciz işleminin uygulanamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Hayvan hak sahibi bu konuyla ilgili itirazını yaptığı zaman , öncelikle de bu konuyla ilgili hayvan haklarına muhalefetten dolayı da ayrıca icrayı yapanlara karşılık da bir ceza davası açılması durumu gündemdedir ve buradan uğranan zararların tazmini yapılabilecek durumdadır. Köpeğe kesinlikle haciz uygulanamaz. Açık olan bu maddede, ticari amaçla kullanılan köpekler üzerinde haciz uygulama olayını, evdeki köpeklere atıf yaparak böyle bir yola gidilmesi hukuken caiz değildir. Eğer böyle bir yola gidilmişse, hem tazminat haklı saklıdır hem de aynı zamanda hayvan koruma kuruluna muhalefetten dolayı da ceza davası ile karşı karşıya kalınabilir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .08 Şubat 2014 09:45

    sorun yokmu? köpeğe haciz mi olur? atıyorum adam hayvan bakıyor onun yaşam hakkı var öncelikle haciz olarak şey değildir hayvanlar... para ve paraya donebilir ama bir kronolojık sıra vra herşeyde... hiç bişesi yoksa dahi köpek haciz olmaz... buyuk ihlal