BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBOTAŞ'tan kullanıcılara önemli uyarı----

BOTAŞ'tan kullanıcılara önemli uyarı

BOTAŞ'tan kullanıcılara önemli uyarı
01 Aralık 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

BOTAŞ kendilerini özel şirket yetkilisi olarak tanıtarak BOTAŞ'tan uygun fiyata doğal gaz temin ederek bu gazı satabileceklerine yönelik söylemlerde bulunanlara inanmamaları konusunda kullanıcıları uyardı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından, bazı şahıs veya şirketlerin BOTAŞ ve yetkilileri tarafından düzenlenmemiş sahte belgeler kullanmak suretiyle uygun fiyata doğalgaz tedarik edebilecekleri vaadiyle yurt içi ve dışında sahtecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerine teşebbüs ettiklerinin tespit edildiği açıklaması yapıldı. Dolandırıcılık faaliyetleri dolayısıyla oluşacak mağduriyet ve zararlardan BOTAŞ'ın sorumlu olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kendilerini özel bir şirketin yetkilisi olarak tanıtarak, kuruluşumuz tarafından kendilerine teklif edilen uygun fiyatta doğalgaz olduğu, bu doğalgazı satabilecekleri ve benzeri söylemlerde bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Anılan faaliyetlere konu evrak kuruluşumuz ve yetkilileri tarafından düzenlenmemiş olup sahte belgedeki imzalar da kuruluşumuz yetkililerine ait değildir. Şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını teminen Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunulmuştur. Olası bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması adına, Kuruluşumuz logosu, kuruluşumuz ve yetkililerinin adı ve taklit edilen imzaları kullanılmak suretiyle düzenlenen sahte belgelerle uygun fiyata doğalgaz tedarik edebileceklerini söyleyerek menfaat talep eden kişi ya da kuruluşlara itibar edilmemelidir."

Açıklamada, bu ve benzeri vaatlerle karşılaşılması halinde BOTAŞ ile irtibata geçilmesi, belgelerin sahte olduğunun teyidi ya da zarara uğranılması hallerinde adli makamlar nezdinde başvuruda bulunulması gerektiğine işaret edildi.

BOTAŞ 17.9 milyar TL zarar etti

 

BOTAŞ: İran'dan gaz akışı yeniden başladı

 

BOTAŞ'tan doğalgaz toptan satış fiyat tarifesinde değişiklik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)