BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada yabancı payı kaça düştü?----

Borsada yabancı payı kaça düştü?

Borsada yabancı payı kaça düştü?
03 Eylül 2013 - 11:50 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan Borsa İstanbul'da düzenlenen toplantı sonrasında merak edilenleri yanıtladı

Borsa İstanbul'un evsahipliğinde, Merkez Bankası ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği desteğiyle gerçekleştirilen "Faizsiz Bankacılık" ve "Faizsiz Finansman" konularının ele alındığı Islamic Finance News Roadshow (IFN Roadshow) 3 Eylül 2013 tarihinde Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda düzenlendi.
Düzenlenen toplantı sonrasında Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan soruları yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan İbrahim Turhan, BIST'in Nasdaq ile planlanan ortaklığı hakkında bilgi verdi.
Turhan, "Nasdaq'ın bütün dağıtım kanallarından ve onların itibarından biz de istifade edeceğiz. Londra'da, Frankfurt'ta veri merkezleri var, o veri merkezlerine erişimimiz olacak. Birlikte Asya'da bir ortak veri merkezi kurma düşüncemiz var. Yine dünyanın önde gelen takas kuruluşlarından biriyle işbirliği kurma çalışmalarımız var" şeklinde konuştu. Nasdaq ile nihai anlaşmanın imzalanması için iki kuruluşun da kendi gözetim otoritelerinden izin alması gerektiğini söyleyen Turhan, son imzaların ne zaman atılacağıyla ilgili konuşmak için erken olduğunu söyledi.
İSLAMİ FİNANS ARAŞTIRMALARI MERKEZİ KURULUYOR
Turhan, Dünya Bankası ile Hazine arasında Türkiye'de İslami finans araştırmaları merkezi kurulması için anlaşma imzalandığını belirtti. Araştırma merkezine BIST'in ev sahipliği yapacağını söyleyen Turhan, "Merkez, DB'nin Washington dışındaki ilk ve tek araştırma merkezi olacak" dedi.
BORSADA YABANCI PAYI YÜZDE 62'YE DÜŞTÜ
Son aylarda gelişen piyasalardan çıkışlarla ilgili konuşan Turhan, "Küresel yatırımcıların payı yüzde 66,4'ten yüzde 62'ye düştü. Çok radikal bir düşüşten bahsetmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.
FED KARARIYLA YENİ DENGE OLUŞACAK
"Piyasalarda şu anda Fed ve diğer merkez bankalarının para politikalarıyla ilgili yeni yapıyı nasıl oluşturacaklarına dair bir belirlilik yok" diyen Turhan, belirsizlik nedeniye yatırımcıların 'bekle-gör' moduna geçtiklerini söyledi. Turhan, "Fed politika belirlediği zaman yeni denge oluşacak. Varlıklar yeniden fiyatlanacak. Bu eski durumdan yeni duruma geçiş sürecinde yatırımcılar likit kalmak istiyorlar. Burada da ABD ve Almanya'nın hazine kağıtlarını tercih ediyorlar, bu da diğer piyasalara yansıyor" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahri Ezik03 Eylül 2013 16:57

    Artık yabancılar da Türkiye'de yolun sonuna gelindiğini söylüyor. Sıcak paranın hızla kaçtığını, hükümetin karşı koymasına rağmen çok etkili olmadığını ve şirketler için bu durumun ölümcül olduğunu, çünkü döviz ile borçlandıklarını ancak Türk Lirası kazandıklarını yazıyor. Yakında bizi sanırım zor günler bekliyor. http://www.zeit.de/wirtschaft/2013-08/tuerkei-wirtschaftswunder-unruhen