BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada ‘oyun’ durmadı yüzde 2 bin yükseldi----

Borsada ‘oyun’ durmadı yüzde 2 bin yükseldi

Borsada ‘oyun’ durmadı yüzde 2 bin yükseldi
30 Ocak 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

Küresel borsaların gündemi haline gelen GameStop'u Robinhood durduramadı! Hisseler bir haftada yüzde 2 bin artış gösterdi

Pandemi sebebiyle oyun pazarının büyümesiyle kademeli olarak artan daha sonra Reddit kullanıcılarının kolektif tavrıyla Game Stop hisseleri son altı ayda 4 dolardan 350 dolar seviyesine yükselerek yüzde 8 bin artış gösterdi. Game Stop hisseleri geçtiğimiz günlerde, kullanıcıların piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle, daha çok küçük yatırımcının işlem yaptığı Robinhood ve Webull’da yasaklanmıştı. Robinhood’un işlem kısıtlamasını kaldırmasının ardından GameStop hisseleri Cuma günü yüzde 114’e kadar arttı. Son artışlarla şirket hisselerinin son bir haftadaki artışı yüzde 2 bin oldu. Daha sonra yapılan kar satışları sonrası ise şirket günü yüzde 68 artışla 325 dolardan kapandı.



Şirketin hisselerindeki işlem yasağının ardından Reddit kullanıcıları duruma büyük tepki göstermiş, şirketin hisseleri açıldığı gibi tekrar alım yapmak üzere konu başlıkları ve yorumlar yazmışlardı.

Reddit’in borsa forumu olan WallStreetbets’de organize olan küçük yatırımcılar fonların açığa satış yaptığı şirketlerin hisselerini toplayarak fonları zarara uğratma amacı güdüyor. Şu ana kadar bu savaşın odağında yer alan GameStop hisseleri, Robinhood ve Webull platformlarında yasaklandıktan sonra yüzde 44'lük düşüş göstermesine rağmen yatırımcıların ilgisi sürüyor.

WallStreetbets’teki kollektif tavra iş adamlarının desteği de artarak devam ediyor. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “GameStonk” (Oyun Karı) şeklinde paylaşımda bulunarak şirketin artışına dikkat çekmiş, desteğini belirtmişti.

Borsalarda son 13 haftanın en kötü performansı

Hisse bazında hareketler artacak

Altın fiyatlarında yeni rekor bekleniyor

New York borsası haftayı düşüşle kapadı

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kar cebe31 Ocak 2021 11:52

    Borsanda yabancının olmasını istiyorsan bazı isteklerini yerine getirmek zorundasın,yok bu istekler bana uymaz ben bu açığa satış,kredili işlem vs vs yapmam dersin olur biter,o zamanda gelen gelir gelmeyen gelmez kendi kendine alır satarsın,tercih meselesi siz ne bakıyorsunuz zırlayıp ağlayanlara biz yatırımcıyız diyenlere hisse tavan tavan giderken bağırmayan taban taban gitmeye başladığında hemen zırlıyor,parasını ikiye katlayan topuklayacak yok yatırımcıymış yok bilmem neymiş geçsinler bunları,50 bini 100 yaptımı 1 ayda anında roket peki kime satacaksın ? Senin gibi birisine yabancı olmazsa kime satacaksın ? Kendi vatandaşına herkes paranın peşinde burada yanlış varmı var,borsa 82 bine giderken yüzde 20 20 düşerken sessiz kalanlar çıkışda limit koydular düşerken nerdeydiniz? Ses yok?boşuna kendinizi yormayın masayı kuran biz değiliz ona göre hesabınızı yapın kar buldunuzmu anında alın cebinize yoksa bakarsınız arkasından.

  • Hesapsız31 Ocak 2021 09:37

    Binlerce yeni yatırımcı gelmiş, gelsinler görürler borsayı. 

  • Ali 31 Ocak 2021 00:54

    Aynen...Elinde tek lot yok...olmayan hisseyi açığa satmak...Nedir... Kaldıraç nedir... İşin çılkını çıkarıp... Milleti soyma derdindeler

  • Şenol30 Ocak 2021 23:55

    Bizdede tavan kalkmalı. Taban yüzde 5 olmalı tavan açık olmalı.

  • M31 Ocak 2021 16:42

    Kucuk yatirimciyi korumak icin en iyi kural sizin söylediğiniz fakat büyük balıklar müsade etmez cunku onlar ağaçta tek elma kalmayasiya kadar çırpmak istiyor..

  • FİNANSŞÖR30 Ocak 2021 20:38

    bir aya varmaz bizim endeks 2000 kesin olacaktır.

  • Bizim borsa30 Ocak 2021 20:00

    Bizim borsamiz gibi günlük yüzde 10 limit olsaydı bu kadar yukselmezdi. Bizimki 20den 10 düştü bi düştü Bi daha çıkacağı yok herhalde

  • The broker 30 Ocak 2021 15:48

    “Açığa satış, kaldıraçlı işlem, imtiyazlı hisse” borsalardan kaldırılmalı. Borsayı yatırım değil kumar alanı yapan işlemler. Kaldırıçlı işlem Genelde büyükler küçük yatırımcıların elindeki bütün varlığı bir anda yutmak için oluşturduğu bir aygıt. Pastayı büyütüp kıvamına getirince aniden ters hareketle yıtmak hepsini! . Açığa satışta nedense hep fiyatı çok düşük kalmış hisselerde olur; açığa satışlarla hisseye baskı altına alıp rn ucuza toplama aygıtı. Ayrıca piyasa bozucu. Genelde ucuz kalmış hisselerde yapılmasının nedeni bu. İmtiyazlı hissede hep kötüye kullanılıyor, büyük oranda jşsseleri yüksekten piyasaya yedirme ve bedellilerle en ucuza yetine koyarak, istediği gibi şirket içini boşaltarak piyasayı sürekli söğüşleme aygıtı.

  • mehmet30 Ocak 2021 16:40

    açığa satış olmasa olur mu..?  manipulatörler ve humarbazlar nasıl kazanacak.? ky yi nasıl soyacak.  kaldıraçlı işlem de var ki laz vegaz ın pabucunu dama atar.. bari kaldıraçlı işlemi ortadan kaldırın da laz vegaz'ın ve kıbrıs kumarhanelerinin rızkına mani olmayın.. adamlar işsiz kaldı yaw.  ben asil bir millet isem vekillerime emrediyorum: "açığa satışı ve kaldıraçlı işlemleri kaldırın,!"