BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada kârlı şirketlere ilgi artıyor----

Borsada kârlı şirketlere ilgi artıyor

Borsada kârlı şirketlere ilgi artıyor
27 Mayıs 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

Son dönemde borsada sektörel hareketlerin öne çıkmasıyla Zeynep Aktaş Milliyet'te bugünkü yazısında, "Pandemide otomotiv hisseleri gaza bastı" başlığıyla öne çıkan sektör ve hisseleri değerlendirdi. İşte o yazı...

Otomotiv sektörü pandemi sürecinde gözde sektörler arasında yer aldı. 2021’in ilk beş ayında da yüksek performansını koruyor. Borsada 8 otomotiv şirketi var. Bunlar; Ford Otosan, Tofaş Oto. Fabrika, Doğuş Otomotiv, Türk Traktör, Otokar, Anadolu Isuzu, Karsan Otomotiv ve Tümosan.

Oto sektöründe yer alan şirketler son bir yılda borsada yüzde 41 ile 226 arası yükseliş kaydetti. En yüksek getiri yüzde 226 ile Türk Traktör hisselerinde oldu. Onu yüzde 218 artışla Tümosan takip etti.

Teşvikler de etkili oldu

Otomotiv sektörünün en yüksek cirolu şirket Ford Otosan. Şirket 2021’in üç aylık döneminde satışlarını yüzde 73 artırarak 16.2 milyar TL’ye yükseltti. Pandemide toplu taşıma araçlarından uzak durma isteği oto satışlarına olumlu yansıdı. Öte yandan kredi teşvikleri avantajlı faizlerle araba alma imkânı verdi. Bu durum oto satışlarda beklentilerin çok üzerinde rakamlara ulaşılmasına olanak sağladı. Şirketlerin gelirinin artması borsada bu firmalara yönelimi de artırdı.

Otomotiv sektöründeki şirketler ağırlıklı olarak düzenli kârlılığı ve temettü ödemeleriyle öne çıkıyor. Sektörde yer alan Ford Otosan en fazla temettü ödeyen şirket olarak öne çıkıyor. Onu Otokar, Tofaş fabrika, Türk Traktör izliyor.

Turizm, maden ve ulaştırma...

Son bir ayın kazandıran sektörleri pandemiden en fazla etkilen sektörler oldu. Bu sektörlerin başında turizm ve ulaştırma geliyor.

Turizm sektörü son bir ayda yüzde 17 değer kazanırken ulaştırma yüzde 15.7 yükseldi. Maden sektörü altındaki hareketlenme ile yüzde 15.9 yükseldi.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

Güne başlarken manşette öne çıkanlar

Skandalın tanığı Carlos Ghosn

Kripto paralarda kâr satışları görülüyor

Altın, zirveden döndü

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geveze27 Mayıs 2021 15:00

    Ulaştırma en fazla kazandiranmis. Oğlum o zaman bize kim tecavüz ediyor. Yatırım hesabımdaki para niye artmıyor. Her geçen gün azalıyor.

  • BOFA maduru27 Mayıs 2021 11:14

    Bantaş Paylarında bizleri madur eden sürekli aşağı satışlarla insanları zarara sokan BOFA denen şer yuvasının işlemlerine DUR deyin yetti artık başka şeyler olacak 

  • kaportacı salim usta sanayiden27 Mayıs 2021 13:52

    durduruuuuunnnnn ucağı inecek varrrr..zeki mürenden ..akp parti rejimi .her yer karanlıkkkkkkkkkk .kasvet hüzün ..umutsuzluk ...