BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti----

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti
02 Eylül 2022 - 08:33 www.finansgundem.com

Türkiye sermaye piyasalarının 1980'li ve 90'lı yıllardaki erken döneminin en tanınan aktörlerinden Nasrullah Ayan 64 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz gün kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Nasrullah Ayan, yaşam mücadelesini kaybetti

Gaziantep’te yaşayan Nasrullah Ayan, önceki gün internet üzerinden bir TV programına konuk oldu. Yayın sırasında aniden fenalaşan Ayan ekrandan ayrıldı. Yakınları tarafından Sanko Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Nasrullah Ayan’ın kalbi durdu ancak müdahale ile yeniden çalıştırıldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Ayan, akşam 22:30'da yaşam mücadelesini kaybetti.

Ayan'ın cenazesi 3 Eylül Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Mersin Pozcu Muğdat Camiinden kalkacak ve aile kabristanına defnedilecek.

Nasrullah Ayan kimdir?

Nasrullah Ayan, 1958 yılında Mardin'de doğdu. 1958 yılında bakliyat ihracatı yapan babasının Mersin'deki işinde çalışmaya başladı. 1978 yılında, aile şirketinin İzmir'de açılan ofisinin başına geçti.

1980 yılında İsviçre'ye, 1982'de de Singapur'a yerleşti. Burada şirket kurarak, bir süre çalıştı. 1987 yılında, Türkinvest AOG (Asya Okyanusya Grubu) Menkul Kıymetler A.Ş.'yi İsviçre'deki yatırımcılarla birlikte kurdu. 1992'de Tam Sigorta'yı, Hürriyet Grubu'ndan satın aldı. 1993'te borsadan topladığı hisselerle Çelik Halat Tel ve Sanayi A.Ş.'nin yönetimine geçti. Aynı yıl Makro Borsa, Erciyes, İzibelli Menkul Değerler A. Ş. ile Sağlam Menkul Kıymetler A. Ş. isimli aracı kurumlarını satın aldı. Tüm şirketlerini TF Trend Holding çatısı altında birleştirdi. İki çocuğu, İsviçre'de eğitim gördü. İsviçre'deki bankasının başına, ABD'de bulunan kuzeni Yunus Uca'yı getirdi.

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan kalp krizi geçirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)