BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması----

Borrell'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması

Borrell'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması
19 Ekim 2021 - 00:40 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ardından konuşan Borrell, bir Yunan gazetecinin sorusu üzerine "Türkiye'nin Maraş ile ilgili eylemlerine" karşılık olarak "seçenekler belgesi" hazırlanacağını söyledi

Avrupa Birliği (AB)  Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lüksemburg'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan sonra basına açıklamalarda bulundu.

Körfez İşbirliği Konseyi ile gelecek senenin başında bir toplantı düzenleyeceklerini söyleyen Borrell, AB'nin Katar'da temsilcilik açacağını duyurdu.

Borrell, İran nükleer görüşmeleriyle ilgili henüz somut bir gelişme olmadığını ifade ederek, "Viyana'ya dönmek konusunda büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.

"Zaman İran'ın aleyhine işliyor"

AB Yüksek Temsilcisi, "Zaman İran'ın aleyhine işliyor." ifadesini kullandı.

Etiyopya'daki krize de değinen Borrell, insan hakları ihlallerine ilişkin tüm raporları inceledikten sonra ekiplerini yaptırımlar üzerinde çalışmak için görevlendireceğini dile getirdi.

Borrell, Nikaragua'daki durumla ilgili, "Siyasi mahkumların serbest bırakılması, özgür ve adil seçimlerin yapılması konusunda ısrarcıyız. (7 Kasım'da yapılacak olan) Bir diktatörlük tarafından düzenlenen sahte bir seçim olacak" diye konuştu.

Maraş konusu

Bakanlar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin talebiyle Maraş konusunu da görüştü.

Borrell, bir Yunan gazetecinin sorusu üzerine "Türkiye'nin Maraş ile ilgili eylemlerine" karşılık olarak "seçenekler belgesi" hazırlanacağını söyledi ve AB bir karar alacaksa bunun, seçeneklerin neler olabileceğini değerlendirmek için ilk adım olduğunu kaydetti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda enerji fiyatları görüşüldü

 

ABD: F-35 anlaşmazlığının çözümü için Türkiye ile görüşüyoruz

 

ABD'nin F-15 uçakları Bulgaristan'da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)