BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoris Johnson, ticaret müzakerelerinde yüksek tarife ile tehdit edecek----

Boris Johnson, ticaret müzakerelerinde yüksek tarife ile tehdit edecek

Boris Johnson, ticaret müzakerelerinde yüksek tarife ile tehdit edecek
27 Ocak 2020 - 08:15 www.finansgundem.com

The Times gazetesinin haberine göre Britanya Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkelerle yapılacak ticaret müzakerelerinde yüksek gümrük tarifeleri tehdidini bir baskı unsuru olarak kullanmayı değerlendiriyor.

Gazetenin verdiği bilgiye göre Johnson ve kabinesindeki bakanlar, geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantıda gümrük tarifelerinin ticaret müzakerelerini hızlandırılması çabasında "kaldıraç" olarak kullanılmalarını ele aldılar. The Times, bunun Fransa'dan bazı peynir türlerinin ithalatına yüzde 30, Almanya'dan araç ithalatına yüzde 10 gümrük vergisi uygulanması anlamına gelebileceğini vurguladı.

Perşembe günü yapılan ve AB'den çıkış stratejisinin tartışıldığı toplantıda bakanlar, tarifelerin değerlendirilmesi konusunda anlaştılar.

Bakanlar ayrıca ticaret müzakerelerinde ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya'ya öncelik verilmesi konusunda da görüş birliğine vardılar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)