BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorç krizindeki Çinli emlak devine 'cansuyu'----

Borç krizindeki Çinli emlak devine 'cansuyu'

Borç krizindeki Çinli emlak devine 'cansuyu'
04 Aralık 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Yatırımcılar tarafından sürpriz olarak algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans olarak yorumlandı

Çin'in borç krizi yaşayan dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin tasfiye davası 29 Ocak tarihine ertelendi. Karar yatırımcılar için sürpriz olurken, şirketin krizin çözümü için biraz nefes alabileceği yorumlarına yol açtı.

China Evergrande Group, Hong Kong'ta ilgili mahkemenin dünyanın en borçlu emlak geliştiricisinin tasfiye edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı bir kez daha ertelemesinin ardından alacaklılarla yeniden yapılandırma anlaşması yapmak için nefes aldı.

SON BİR YILDIR İLK KEZ DAVADA DEĞİŞİKLİK MEYDANA GELDİ

Mahkemeden yapılan açıklamada, davanın 29 Ocak'a ertelendiği belirtildi. Beklenmedik erteleme, ilk dilekçe sahibinin Pazartesi günü derhal tasfiye için baskı yapmaması üzerine geldi ve bir yıldan uzun süredir devam eden davadaki son değişiklik oldu.

Şirketin, ülkenin gelmiş geçmiş en büyük yeniden yapılandırmalarından biri olacak bu süreç için offshore tahvil sahipleriyle anlaşmaya varması için sekiz haftası bulunuyor. Evergrande'nin avukatı Pazartesi günü yaptığı açıklamada 26 Kasım'da yeni bir teklif gönderildiğini ve firmanın alacaklılardan daha fazla destek ve geri bildirim almayı umduğu için bir erteleme daha talep ettiğini söyledi.

Alacaklılar grubunun hukuk danışmanı olan Kirkland & Ellis LLP hukuk firmasının ortaklarından Neil McDonald mahkeme dışında verdiği bir röportajda, "Dilekçe sahibi pozisyonunu değiştirdi ve şirketi tasfiye etmeye zorlamadı, bu bizim için bir sürpriz oldu" dedi.

Bu arada, alacaklı grubun Evergrande'nin mahkemeye sunduğu son teklifi "kesin olarak reddettiğini" de sözlerine ekledi.

Evergrande sonrası Çin emlak sektörü yavaşladı

 

Çin emlak sektörü hükümetten daha fazla destek bekliyor

 

Çin emlak sektörüne desteğini artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)