BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin emlak sektörü hükümetten daha fazla destek bekliyor----

Çin emlak sektörü hükümetten daha fazla destek bekliyor

Çin emlak sektörü hükümetten daha fazla destek  bekliyor
21 Kasım 2023 - 07:21 www.finansgundem.com

Analistler, ülke ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek için daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi

Analistler, ülke ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek için daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Analistler, ülke ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek için daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

EN ÖNEMLİ KONU: GELİŞTİRİCİLER İLE İLGİLİ KREDİ RİSKİ

Macquarie'nin baş ekonomisti Larry Hu, Cuma günkü notunda, mevcut ev fiyatlarının Ekim ayında 2014'ten bu yana en sert düşüşünü yaşadığını, ödenmemiş emlak kredilerinin ise tarihte ilk kez düştüğünü söyledi.

Bu, hem talep hem de arz tarafında artan sürüklenmeye işaret ediyor. Şu ana kadar politika talebi artırmaya odaklandı. Ancak Macquarie raporuna göre hükümet "en önemli konuyu ele almadı: geliştiricilerle ilgili kredi riski"

Raporda, "Son çare olarak borç veren olmadığında, düşen satışlar ve artan temerrüt riskleri birbirini güçlendirirken, kendi kendini gerçekleştiren bir güven krizi kolaylıkla meydana gelebilir. Aslında bazı büyük geliştiriciler son zamanlarda kredi risklerinin hızla arttığını gördüler” denildi.

Çin'de Mastercard'a banka kartı işletme lisansı verildi

 

Çin ile Suudi Arabistan arasında döviz takas anlaşması

 

Çin'in Rusya'dan kömür ithalatı 8 ayın dibinde

 

Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)