BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEvergrande sonrası Çin emlak sektörü yavaşladı----

Evergrande sonrası Çin emlak sektörü yavaşladı

Evergrande sonrası Çin emlak sektörü yavaşladı
13 Ekim 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Çin'de Evergrande sonrasında oluşan olumsuz finansman koşulları ve emlak geliştirme şirketlerinin arazi alırken daha temkinli davranmasına neden oldu.

Devlet tarafından yönetilen China Securities Journal’ın haberine göre, Çin hükümet yetkililerinin kontrollerini sıkılaştırmasıyla emlak sektörünün üzerindeki baskı artabilir.

CSC Financial Co.’nun hazırladığı bir araştırma notuna göre, emlak geliştirme şirketlerinin büyük kısmı, olumsuz finansman koşulları ve düşen kâr marjlarından dolayı arazi satın alma konusunda yılın ikinci yarısında daha temkinli davranıyor.

Standard Chartered Plc CEO’su Bill Winters ise Pekin yönetiminin zor durumdaki emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’u saran türbülansın sistemik bir riske dönüşmesine izin vermeyeceğini söyleyerek, Asya’ya odaklanan bankanın “emlak sektöründe endişe verici bir riski” olmadığını söyledi.

Winters Bloomberg TV’ye Salı günü yaptığı değerlendirmede, “Bunun Çin için Lehman benzeri bir durum olduğu yolunda görüşler var. Açıkçası Çin’in bu durumda olduğunu düşünmüyorum” dedi

Çin'de 54 trilyon dolarlık sektör inceleme altında

 

Evergrande'den sonra Fantasia'nın da tahvil işlemleri askıya alındı

 

Sorunlu tahvil avcıları yüzünü Evergrande’ye döndü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)