BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorç krizi! Medya devleri satışa çıkıyor----

Borç krizi! Medya devleri satışa çıkıyor

Borç krizi! Medya devleri satışa çıkıyor
08 Haziran 2023 - 08:53 www.finansgundem.com

Ödenmemiş borçlar sebebiyle Daily Telegraph ve Sunday Telegraph gazeteleri satışa çıkıyor. Yayıncının holding şirketini yediemine almaktan başka çaresi kalmadığı açıklandı.

İngiliz Daily ve Sunday Telegraph gazeteleri, Barclay ailesinin yaklaşık 1 milyar sterlinlik ödenmemiş borç nedeniyle en değerli medya varlıklarının kontrolünü kaybetmesinden sonra satışa çıkarılacak.

The Bank of Scotland, nihai olarak ulusal gazeteleri ve Spectator dergisini kontrol eden holding şirketindeki Barclay ailesine ait hisselere el koymak için AlixPartners firmasını resmi alıcı olarak atadı.

Bankanın bir sözcüsü, borçların "geri ödeneceklerine dair hiçbir işaret olmadan" temerrüde düştüğünü söyleyerek, yayıncının holding şirketini yediemine almaktan başka çaresi kalmadığını açıkladı. Banka, sahiplerle "uzun bir süredir" görüşmeler yapıldığını, ancak "anlaşmaya varılamadığını" belirtti.

1 milyar sterline yakın kredinin geri ödenmemesi üzerine harekete geçen banka, Barclay ailesinin atadığı yönetim kurulu üyelerini görevden alıp yerlerine bağımsız yöneticiler atamak ve Telegraph'ı açık artırmaya çıkarmak istiyor.

Medya devi iflas etti

 

Fransız medya devinde deprem!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)