BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBollinger: Altının yönü yukarı olacak----

Bollinger: Altının yönü yukarı olacak

Bollinger: Altının yönü yukarı olacak
30 Mayıs 2013 - 15:40 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü analist John Bollinger, borsa, altın, döviz ve yatırımcı ile ilgili görüşlerini Finansgundem.com ile paylaştı

BERRİN UYANIK BEKAR – FİNANSGUNDEM.COM
Çok konuşuldu, çok peşinden koşuldu ama o Finansgundem.com’a konuştu. Tacirler Yatırım’ın davetlisi olarak Türkiye’ye geldiğinden beri konferanstan konferansa koşan dünyaca ünlü analist John Bollinger’le Boğaziçi Üniversite’nde düzenlenen etkinlikte buluştuk. 500’ü aşkın Türk yatırımcı ve öğrenciye verdiği konferansın ardından Finansgundem.com’un sorularını yanıtlayan Bollinger Bantları’nın mucidi John Bollinger, borsadan altına, yatırımcılara şok mesajlar verdi.
ALTININ YÖNÜ YUKARI OLACAK
“Altında çok önemli bir dip seviyeye geldik. Yatırımcılar bundan sonra satmıyorlar. Eğer bu dip seviyeyi kırarsa o zaman bir şey diyemeyeceğim. Ama görüntü şu ki bundan sonra artık yukarı hareket başlayacak, yönü yukarı olacak” diyen Bollinger, BİST’teki hareketlerle ilgili olarak şöyle konuştu:
86.700’LERE KADAR GELME İHTİMALİ VAR
“Türkiye'yi sürekli izliyorum. Buraya gelmem ile bunun bir ilgisi yok. Türkiye'yi yakından takip ediyorum, oradaki hareketleri enteresan buluyorum. Endeks şimdi önemli bir seviyeye geldi. 93 binde Endeks acı çekti. Oradan hızla geri döndü, 90 binlere geldi. 86.700’lere kadar gelme ihtimali var. Bundan sonra olağanüstü bir durum olmazsa gideceği yer bu sefer 93 bini daha da hızlı kıracaktır. Yön hala yukarı. Ama burada biraz kıvranması normal.” 86.700’de bir düzeltme olacak. Bu seviyeden itibaren teknik olarak hala alım yönünde fırsatlar var.”
BOLLINGER’İN YATIRIMCI TARİFİ
Döviz değerlendirmesinde, dolar ve euronun şu anda olması gereken yerde olduğunu söyleyen John Bollinger, yatırımcı psikolojine dönük şöyle konuştu: 
“Duygular bir yatırımcının en büyük kabusudur. Yatırımcılar soğuk, hesapçı ve mantıklı kararlar almalıdır. Bu yıl Bollinger Bantları’nın 30’uncu yılı. Bolllinger Bantları, tepe ve dip arasında göreceli bir tanım oluşturur. Bollinger Bantları’nı 1980’lerde geliştirdim. Bir opsiyon yatırımcısıydım. O sıralar türev araçlar piyasası müsaitti. 1977’de ilk bilgisayarımı aldım. Bazı volatilite çalışmalarını yapabiliyordum. Bana herkes ‘bantlarının sırlarını anlatırsan çekiciliğini azaltır’ diyorlardı ama hiç bir zaman çekiciliğini kaybetmedi.”
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)