BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaziçili 9 öğrenci 'lokum' protestosundan tutuklandı----

Boğaziçili 9 öğrenci 'lokum' protestosundan tutuklandı

Boğaziçili 9 öğrenci 'lokum' protestosundan tutuklandı
04 Nisan 2018 - 11:33 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK'nın Afrin harekâtına destek olmak ve hayatını kaybeden askerleri anmak için lokum dağıtan öğrencileri protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 15 öğrenciden dokuzu tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK'nın Afrin harekâtına destek olmak ve bu operasyonda hayatını kaybeden askerleri anmak için stant açarak lokum dağıtan öğrencileri protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 15 öğrenciden 9'u tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nde üzerinde "Afrin lokumu" yazan bir stant açarak lokum dağıtan grubun bir başka öğrenci grubu tarafından protesto edildiği ve kısa süreli arbede yaşandığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 öğrenciyi "PKK/KCK/YPG silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan 15 öğrenciden dokuzunun söz konusu suçtan tutuklanmasına karar verildi. Hakimlik diğer altı şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)