BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBofA'nın maliyet kesintisi CEO’yu da vurdu----

BofA'nın maliyet kesintisi CEO’yu da vurdu

BofA'nın maliyet kesintisi CEO’yu da vurdu
06 Şubat 2023 - 16:54 www.finansgundem.com

Sözleşme bankacılığındaki zayıflama ve resesyon beklentileri Wall Street devlerini maliyet kesintilerine zorluyor. Ücret paketi %6’nın üzerinde gerileyen BofA CEO’su Brian Moynihan da bu süreçten nasibini aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devlerinden Bank of America maliyet kesintilerini CEO’su Brian Moynihan’a da yansıttı. Moynihan’ın toplam geliri %6,3 düştü. BofA’nın kârındaki ve hisse senetlerindeki düşüşle birlikte CEO’nun 2022’deki gelirleri 30 milyon dolara geriledi.

Bloomberg’ün haberine göre Moynihan’ın bankadan sağladığı gelirler 1,5 milyon dolarlık maaş ve 28,5 milyon dolarlık hisse senedi bazlı ödüllerden oluşuyor. Bankanın rekor kârlılık bildirdiği bir yıl öncesinde CEO’nun gelirleri %31 artarak 32 milyon dolara ulaşmıştı.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre Moynihan’ın gelirlerindeki düşüş diğer Wall Street devleriyle karşılaştırıldığında ortalama olarak gösterilebilir. Zira Goldman Sachs’ta CEO David Solomon’un 2022 yılı için ödeme paketi %30 düşerek 25 milyon dolarda kaldı. Morgan Stanley CEO’su James Gorman’ın ödemesi ise %10 kesintiye uğrayarak 31,5 milyon dolara geriledi. JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon ise 34,5 milyon dolarlık ödeme paketini sabit tuttu.

CEO’ların ücret paketindeki düşüş sözleşme bankacılığının yavaşlaması ve Wall Street’te resesyon endişelerinin artması sonucu gerçekleşti. Söz konusu gelişmeler bankacılık sektörünün tamamında maliyetlerin sınırlanması taleplerini de ortaya çıkarıyor.

Bank of America bir yandan maliyetleri sınırlarken diğer taraftan da en iyi personelini ödüllendirmeye çalışıyor. Firma, dördüncü çeyrekte kadrosuna yeni çalışanlar eklese de yakın gelecekteki işe alım planlarında geri adım atmak zorunda kaldı. 2021 yılında 32 milyar dolarla rekor kıran BofA’nın net gelirleri 2022’de 27,5 milyar dolarda kaldı.

Banka bu yıl 500 bin doların üzerinde kazanan bankacıları için sınırlandırılmış hisse senedi havuzu ödülleri sağlıyor. 6 yıldır bu türden ödüller veren BofA bu yolla üst düzey bankacılarına toplamda 4 milyar dolarlık ödeme yaptı.

Bank of America hisseleri 2022'de neredeyse %26 düşmüştü. Ancak bankanın hisseleri dibi görmesinden bu yana yaklaşık %10 oranında toparlandı. BofA hisseleri cuma günü New York Borsası’ndaki normal işlemlerde 36,43 dolara yükseldi.

63 yaşındaki Moynihan, 2008 Küresel Finans Krizi’nin ardından 2010 yılında CEO'luğa terfi etti ve bankayı pandemi sürecinde yönetti. Ünlü CEO gelecek yıllarda da bankada kalmak istediğinin sinyallerini veriyor.

Deutsche Bank'tan işten çıkarma planı

 

Morgan Stanley Fed'den 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyor

 

Twitter'a ödenmemiş faturalar için dava açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)