BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley Fed'den 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyor----

Morgan Stanley Fed'den 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyor

Morgan Stanley Fed'den 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyor
06 Şubat 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, güçlü tarım dışı istihdam verisinin tahminlerini değiştirdiğini belirterek, Fed'den martta 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyor

Morgan Stanley, ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası yaptığı değerlendirmede Fed'den mart ayındaki FOMC toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha beklediğini bildirdi.

Tarım dışı istihdam verisi öncesinde Morgan Stanley, Fed'in mart ayında faizi yüzde 4,50-4,75 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyordu.

Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede, "Güçlü tarım dışı istihdam verisi tahminimizi değiştirdi. mart ayındaki FOMC toplantısına kadar daha fazla veri gelecek, ancak verilerin Fed'in faizleri yeterinci sınırlayıcı bölgeye taşıdığı sinyalini vermek için yetterli zamanları olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Faiz için tepe noktasına yönelik beklentisini yüzde 4,75'ten 4,875'e çıkaran Morgan Stanley, ilk faiz indiriminin Aralık 2023'te geleceği beklentisini ise sürdürdü.

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

ABD borsalarında Fed etkisi

 

Fed faizleri 25 baz puan artırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)