BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBofA'dan dört Türk bankası için 'AL' tavsiyesi----

BofA'dan dört Türk bankası için 'AL' tavsiyesi

BofA'dan dört Türk bankası için 'AL' tavsiyesi
27 Kasım 2023 - 10:19 www.finansgundem.com

ABD'li yatırım bankalarından Goldman Sachs ve Bank of America, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası tekrar değerlendirdiği Türk bankalarında hedef fiyatlarını güncelledi.

Goldman Sachs ve Bank of America (BofA), Türk bankacılık sistemi ve banka hisselerine ilişkin araştırma raporları yayınladı.

ABD'nin önemli bankalarından Goldman Sachs'ın raporunda, TCMB'nin, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 23 Kasım'da 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardığı ve faiz artırım döngüsünü yakında sonlandıracağı sinyali verdiği belirtildi.

Goldman Sachs ekonomistlerinin "TCMB'nin aralık toplantısında politika faizini 250 baz puan daha artıracağını ve Faiz artırım döngüsünü yüzde 42,50 seviyesinde tamamlayacağını tahmin etmeye devam ettiği" aktarılan raporda, şöyle denildi:

"Tahminlerimizde Türk bankaları için yılın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını da göz önünde bulundurarak, son makro ve bankacılık sektörü trendlerini dikkate alarak değişiklikler yapıyoruz. Zorlu makro ortamda Türk bankalarına yönelik temkinli görüşümüzü sürdürüyoruz. İyileşen ve istikrarlı bir makro ortam, bankaların faaliyetleri görünümü konusunda bizi daha yapıcı hale getirebilir ve buna bağlı olarak daha istikrarlı bir döviz ve faaliyet görünümü, Türk bankalarındaki yatırımcıların risk/getiri algısını iyileştirebilir."

Raporda, Goldman Sachs'ın, izlediği Türk bankalarında, hisse başına kazanç tahminlerini artırdığı belirtilerek, "Fiyat hedeflerimiz, Türk bankaları için ortalama yüzde 5 civarında artışı gösteriyor." denildi.

"Türk özel bankalarının öz kaynak karlılığının yüzde 30'un üzerinde gerçekleşmesi gerekir"

Bank of America da müşterilerine gönderdiği "Büyük normalleşme-özel banka hisseleri al" başlıklı raporunda, Türk bankacılık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Normalleşmenin" belki de Türk bankacılık sisteminde süregelen dinamikleri tanımlayacak en iyi kelime olduğu belirtilen raporda, son 2 yılda Türk bankalarının büyüme dinamikleri, varlık tahsisleri ve temel faiz oranlarında kilit rol oynayan düzenlemelerin kısmen basitleştirildiği aktarıldı.

Türk bankacılık sisteminde varlık kalitesi risklerinin yönetilebilir olarak görüldüğü vurgulanan raporda, "Sürdürülebilir yüzde 30 ile öz sermaye karlılığı açısından Türk özel bankalarının iyi bir değer sunduğuna inanıyoruz. Türk özel bankalarının öz kaynak karlılığının yüzde 30'un üzerinde gerçekleşmesi gerektiğini bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Dört Türk bankası için 'AL' tavsiyesi

Bank of America bugün yayınladığı raporda Türk özel sektör bankaları için "Al" tavsiyesi verdi.

BofA'nın yaptığı değerlendirme şöyle:

"Normalleşme" muhtemelen Avrupa'da süregelen dinamikleri tanımlamak için en iyi kelime. Türk bankacılık sistemi. Büyüme dinamikleri üzerinde kilit rol oynayan düzenlemeler,Son iki yılda varlık dağılımları ve temel faiz oranları kısmen basitleştirilmiştir. Çekirdek spreadlerdeki toparlanmanın ve iyileştirilmiş bir ücret tabanının gelirleri desteklerken, varlık kalitesi risklerinin yönetilebilir olduğunu düşünüyoruz. Sürdürülebilir +%30 ile Özsermaye karlılığı açısından Türk özel bankalarının iyi bir değer sunduğuna inanıyoruz. İş Bankası'nın alıcısıyız. Akbank, Garanti Bankası,Yapı Kredi'nin, kamu bankaları Halk Bankası ve Vakıf Bankası'nın notları ise düşük.

Türk özel bankalarının özkaynak kârlılığının %30'un üzerinde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu, uzun vadeli özkaynak kârlılığı varsayımlarımızdan daha yüksektir. TL bazında yaklaşık %65 veya USD bazında +%25 toplam getiri ile değerlemelerin cazip olduğunu düşünüyoruz. Akbank (Nötr'den yükseltildi), İş Bankası (Underperform'dan yükseltildi), Garanti ve Yapı Kredi için Al notlarımız bulunuyor. Düşük karlılık, sınırlı sermaye tamponları ve sektörün üzerinde PB katsayıları nedeniyle Halk ve Vakıf için Underperform notlarımızı yineliyoruz"

Borsa İstanbul'da bugün yüzde 4,5 artarak 8.450,29 puana kadar çıkan bankacılık endeksi, şu dakikalarda 8.390 seviyelerinde dengelendi.

Merkez Bankası'ndan katılım hesaplarına düzenleme

 

Şimşek: Bankalara enflasyon muhasebesi uygulanmayacak

 

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

 

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 75 milyar lira arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)