BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBofA: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor----

BofA: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor

BofA: Piyasalar enflasyonu hafife alıyor
12 Ocak 2024 - 13:21 www.finansgundem.com

BofA stratejistleri, Federal Reserve'in mart ayında faiz indirimine gitmesini bekleyen yatırımcıların enflasyonun yarattığı riskleri hafife alıyor olabileceğini düşünüyor.

Bank of America Corp. stratejisti Michael Hartnett liderliğindeki ekibin kaleme aldığı bir notta, ABD Merkez Bankası'nın tüketici fiyatlarının işsizlik oranından daha yüksek olduğu durumlarda nadiren faiz indirimine gittiği belirtilirken, son 90 yılda bu tür beş örnekten bahsedildi. Hartnett, bu tür indirimlerin savaş ya da resesyon tarafından tetiklendiğini kaydetti.

BofA stratejistlerine göre, piyasalar enflasyon uyarısını görmezden geliyor.Federal Reserve'in mart ayında faiz indirimine gitmesini bekleyen yatırımcıların enflasyonun yarattığı riskleri hafife alıyor olabileceğini düşünüyor.

EPFR Global'e atıfta bulunan BofA notuna göre, yatırımcıların halihazırda iyimserliklerini azalttığının bir işareti olarak, hisse senedi fonları 10 Ocak'a kadar olan haftada 7,1 milyar dolarlık çıkış yaşadı.

Hartnett, Kızıldeniz'deki nakliye saldırılarının enflasyonist bir etki yarattığını ve son dört haftada transit hacimlerinin %45'e varan oranlarda azaldığını belirtti.

Küresel piyasalarda enflasyon verisi sonrası karışık seyir

 

ABD'de 2023 yılının son enflasyonu belli oldu

 

Ekonomistlerden 2024 yılı enflasyon beklentisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)