BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoeing’e karşı ifade verecekken ölü bulunmuştu! İşte eski çalışanının son sözleri----

Boeing’e karşı ifade verecekken ölü bulunmuştu! İşte eski çalışanının son sözleri

Boeing’e karşı ifade verecekken ölü bulunmuştu! İşte eski çalışanının son sözleri
17 Mart 2024 - 17:46 www.finansgundem.com

Skandalların ardı arkası kesilmeyen Boeing'in eski çalışanının otel otoparkında ölü bulunmasının yankıları sürüyor. Eski çalışan Barnett'in son olarak "Başıma bir şey gelirse bu kesinlikle intihar değildir" dediği ortaya çıktı

Yakın zamanda Boeing firması hakkında mahkemede konuşmak üzere iken bir otel otoparkında ölü bulunan ve tüm dünyada yakın bulan John Barnett'in son sözlerinin "Eğer başıma bir şey gelirse, bu bir intihar değildir" olduğu açıklandı.

2019 yılında Boeing'den emekli olan ve devamında firmanın bilerek kötü kalite parça ürettiğini, gerekli kontrollerin yapılmadığını ve şirket içindeki sorunları ifşa eden eski çalışan John Barnett, medyaya verdiği ifadeler sonrası tüm dünyada yankı bulmuştu. Barnett, yakın zamanda Boeing'in bilerek kalitesiz parçalar üretmesi üzerine mahkemeye gidecekken, bir otelin otoparkında ölü bulunmuştu.
Tüm dünya Barnett'in ölümü hakkında konuşmaya devam ederken, ABC News'e röportaj veren ve Barney Barnett'in aile dostu olduğunu öne süren bir kişi, Barnett'in son sözlerinden birinin "Eğer bana bir şey olursa, bu bir intihar değildir" dediğini belirtti.

Ayrıca "Korkmuyorum, bildiklerimi anlatacağım" dediği aktarılan Barnett, geçen hafta cumartesi hayatını kaybetmiş, yetkililer Barnett'in 'intihar ettiğini' söylemişti. Fakat olay hakkında soruşturmalar devam etmekte.

"Hayatı çok seviyordu"

Sputnik'te yer alan habere göre, ismini vermek istemeyen aile dostu, ABC News'e intihar konusunda, "İntihar etmediğini biliyorum, bunun imkanı yok. Hayatı çok seviyordu, ailesini çok seviyordu, kardeşlerini şu anda yaşadıklarını onlara yaşatmayacak kadar çok seviyordu... Bence birileri onun söylediklerinden hoşlanmadı ve onu susturmak istedi ve bunun kimseye geri dönmesini istemediler, bu yüzden intihar süsü verdiler." ifadelerini kullandı.

Barnett, 2019 yılında The New York Times'a verdiği bir röportajda Boeing uçaklarının üretildiği bir fabrikaya atıfta bulunarak, "Henüz Charleston'dan çıkan ve güvenli ve uçuşa elverişli olduğunu söyleyebileceğim bir uçak görmedim." demişti.

'Canına kıyacağına dair hiçbir belirti yoktu'

Barnett öldüğünde yaptığı dava ilgili yasal bir ihtilafın ortasındaydı. Avukatları Robert Turkewitz ve Brian Knowles yaptıkları açıklamada, Barnett'in kendi canına kıyacağına dair 'hiçbir belirti' olmadığını söylerek şu ifadeleri kullandı:

John, davasında ifade verme sürecinin ortasındaydı ve nihayet sona yaklaşıyordu. Morali çok iyiydi ve hayatının bu evresini geride bırakıp yoluna devam etmeyi dört gözle bekliyordu. İntihar edeceğine dair herhangi bir belirti görmedik. Kimse buna inanamıyor. Hepimiz yıkılmış durumdayız.

John'a ne olduğu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Charleston polisi bu olayı tam ve doğru bir şekilde araştırmalı ve bulduklarını halka açıklamalıdır. Hiçbir ayrıntı atlanmamalıdır.

Boeing Newsweek'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bay Barnett'in vefatından dolayı üzüntü duyuyoruz ve düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte.

Rus taşımacılık devi Boeingleri Çin'e iade ediyor

 

Boeing’e karşı ifade verecek eski çalışan ölü bulundu

 

THY, 10 adet Boeing uçak kiralayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)