BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoeing’e karşı ifade verecek eski çalışan ölü bulundu----

Boeing’e karşı ifade verecek eski çalışan ölü bulundu

Boeing’e karşı ifade verecek eski çalışan ölü bulundu
12 Mart 2024 - 13:05 www.finansgundem.com

Boeing, uçaklarında meydana gelen sorunlar nedeniyle davalar ve denetimlerle mücadele ediyor. Şirketin ürünlerinin kalitesi hakkında endişelerini dile getiren ve açılan davalarda ifade vermesi beklenen eski çalışan John Barnett aracında ölü bulundu.

New York Post'un haberine göre, eski Boeing çalışanı John Barnett, dün South Carolina'da kaldığı otelin otoparkında aracının içerisinde ölü bulundu.

Barnett'in cesedi, Boeing şirketine açılan davada ifade vermesi beklenirken mahkemeye gelmemesinin ardından bulundu.

Charleston bölgesinden bir adli tıp yetkilisi BBC'ye yaptığı açıklamada, Boeing şirketinin fabrikalarındaki güvenlik ihlallerine dikkati çeken Barnett'in, aracında "kafasına silah ile ateş etmiş halde" bulunduğunu kaydetti.

Beoing, 2017'ye kadar şirket için çalışan Barnett'in vefatından üzüntü duyduğunu açıkladı.

John Barnett, 2019'da "787 Dreamliner" tipi yolcu uçaklarında kabin basıncının aniden düşmesi halinde yolcu koltuklarının üzerinde bulunan oksijen maskelerini otomatik açan sistemlerin büyük bölümünde üretim hatası olduğunu ileri sürmüştü.

Boeing'de 32 yıl görev yapan Barnett, 2016'da şirketin South Carolina'daki fabrikasında çalışırken, 787 Dreamliner'lar üzerine yaptığı kalite kontrol testlerinde, acil durum oksijen sistemlerinin yüzde 25'inin doğru çalışmadığını, oksijen maskelerinin doğru zamanda çıkmadığını tespit ettiğini belirtmişti.

Barnett, söz konusu sistemlerdeki üretim hatasını anlamak üzere daha ileri testler yapmayı talep ettiğini ancak bu talebinin Boeing yöneticileri tarafından engellendiğini kaydetmişti.

Bunun üzere 2017'de ABD Federal Havacılık Komisyonuna (FAA) şikayette bulunduğunu belirten Barnett, kurumun çözüm için adım atmadığını ileri sürmüştü.

KALİTE MÜDÜRÜ OLARAK ÇALIŞMIŞTI 

Yaşlı adam, 2017'de emekli olana kadar 32 yıl boyunca havacılık devi Boeing'de çalıştı.

Barnett, 2017 yılında sağlık nedenleriyle emekli olmuştu.

2010 yılından itibaren, uzun mesafe yolculuklarında kullanılan, son teknoloji ürünü bir uçak olan 787 Dreamliner'ın üretiminde kalite müdürü olarak çalıştı.

Boeing şirketi, o uçaktaki hatayı kabul etti

 

ABD, denetimler boyunca "Boeing 737 MAX 9" tipi uçakların uçmayacağını bildirdi

 

Boeing uçaklarını geri çağırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)