BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE üyesi Mann faiz artışı bekliyor----

BoE üyesi Mann faiz artışı bekliyor

BoE üyesi Mann faiz artışı bekliyor
13 Ocak 2023 - 08:11 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası PPK üyesi Mann, bizim işimiz enflasyonu yüzde 2'ye getirmek diyerek faiz artırımlarının devam etmesini bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann, İngiltere'de çekirdek enflasyonist baskıların "oldukça güçlü" göründüğüne işaret ederek resesyon endişelerine rağmen faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

BoE PPK'nın sorumluluğunun enflasyonun yüzde 2 hedefinin çok üzerine gitmeye devam edeceği beklentilerinin önüne geçmek olduğunu ifade eden Mann, "Bu nedenle çekirdek enflasyon dinamikleri bizi endişelendiriyor, bu düzeltmemiz gereken bir şey. Bizim işimiz enflasyonu yüzde 2'ye getirmek" diye konuştu.

Mann konuşmasında BoE'nin enflasyonun hedefe getirmek için "güçlü şekilde" hareket etmeye hazır olduğunu tekrarlarken, para politikasının ayırı sıkılaştırılması riski konusunda ise, "Anketler ve piyasalar henüz o noktada olmadığımıza işaret ediyor. Hiç kimse yüksek faizleri sevmez, ancak hiç kimse de çift haneli enflasyon istemez" değerlendirmesini yaptı.

Mann'dan önden yüklemeli faiz artışı vurgusu

 

Mann: Zayıf para birimi İngiltere'de faizi etkiliyor

 

BoE faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)