BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı Bailey: Enflasyon hedefine ulaşmak zor bir iş ----

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon hedefine ulaşmak zor bir iş

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon hedefine ulaşmak zor bir iş
27 Kasım 2023 - 10:56 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, "Yılın ikinci yarısında, enflasyonu bulunduğu yerden 2'ye kadar getirmek, zor bir iş ve açıkçası daha fazla hasar görmek istemiyoruz" dedi."

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, enflasyonu yüzde 2'lik hedefe indirmenin "zor bir iş" olacağını, zira son dönemdeki düşüşün büyük kısmının geçen yıl enerji maliyetlerinde yaşanan sıçramanın bu yıl çözülmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bailey, ChronicleLive web sitesine verdiği röportajda, "Geri kalanı politika ve para politikası ile yapılmalı. Politika şu anda benim kısıtlayıcı olarak adlandırdığım bir şekilde işliyor. Yılın ikinci yarısında, enflasyonu bulunduğu yerden 2'ye kadar getirmek, zor bir iş ve açıkçası daha fazla hasar görmek istemiyoruz" dedi.

BoE'nin son tahminleri, enflasyonun ancak 2025 sonunda %2'ye dönmesini beklediğini gösteriyor.

Bailey, yüksek faiz oranlarının daha yüksek ipotek ve kiralar nedeniyle hanehalkı üzerindeki etkisini kabul etti. Ancak BoE'nin faiz oranlarını düşürmeyi düşünmesi için çok erken olduğu mesajını tekrarladı.

Bailey, "Daha az varlıklı olanların durumunun çok farkındayım. Ancak (enflasyonu) %2'ye düşürmek zorundayız ve bu nedenle son zamanlarda Faiz oranlarını düşürmekten bahsettiğimiz ya da öngörülebilir bir gelecekte faiz oranlarını düşüreceğimiz varsayımlarına karşı çıktım çünkü bu tartışmayı yapmak için henüz çok erken" dedi.

Finansal piyasalar şu anda BoE'nin ilk faiz indirimini gelecek yıl eylül ayında yapacağını fiyatlıyor.

JPMorgan, BoE'nin ilk faiz indirimini seneye yapmasını bekliyor

 

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden uzun süre yüksek faizin korunmasını savundu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)