BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum’da dalgıçların yeni mesleği altın avcılığı----

Bodrum’da dalgıçların yeni mesleği altın avcılığı

Bodrum’da dalgıçların yeni mesleği altın avcılığı
13 Şubat 2021 - 16:57 www.finansgundem.com

Muğla’nın Bodrum ilçesi sahillerinde dedektörle altın arayan dalgıçlar adeta kumdan servet topluyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan bazı dalgıçların sahilde ve denizin içerisinde ellerinde dedektör ile altın aramaları hız kazandı. Birçok dalgıç özellikle yazın kalabalık olan halk plajlarında 5 metreye kadar derinlikte ve kumsalın içerisinde ellerinde dedektörlerle onlarca altın bulmaya başladı.

TATİLCİNİN DÜŞÜRDÜĞÜ ALTINLAR GEÇİM KAYNAĞIMIZ OLDU
Bodrum’un Kızılağaç Köyü’nde yaşayan 40 yaşındaki 20 yıllık dalgıç Osman Kızılağaç elinde dedektör ile Yalıçiftlik plajında dedektör ile altın ararken yaşadıklarını Sözcü'den Yaşar Anter’e anlattı. Kızılağaç “Tatilcilerin düşürdükleri altınlar ve takılar bizim için gelir kaynağı oldu. Yaz aylarının bitiminde Bodrum'un zengin turistlerinin tatil yaptığı ve kalabalık halk plajlarına giderek dedektör ile arama yapıyoruz. Birçok dalgıç arkadaş da aynı işi yapıyor. Kış aylarında geçimimizi böyle sağlıyoruz. Yalıçiftlik sahilinde bugün üç saatte 4-5 altın yüzük buldum. Değeri yaklaşık 4-5 bin TL. Elimizdeki dedektör yaklaşık 40-50 santimetre derinlikteki metal parçaları tespit edebiliyor. Altın yüzük, bilezik, kolye, para ve çeşitli takılar buluyoruz” diye konuştu.

ONLARCA DALGIÇ BU İŞE YÖNELDİ
Kızılağaç yaptığı açıklamada onlarca dalgıcın özellikle yaz sezonunun hemen bitiminde bu işe yöneldiğini belirterek “Bodrum’da her yıl yaklaşık 2 milyon kişi tatil yapıyor, kışın da iş olmayınca onlarca meslektaşımız bu işe yöneldi. Özellikle pandemi döneminde bu işi yapanların sayısı hızla arttı” dedi.

Kadir Topbaş vefat etti

Morgan Stanley: Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir

Prof. Dr. Selami Kuran Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oluyor

Bilim Kurulu üyesi Akın: Mutant virüsün yayılımı Vuhan'dakine göre çok hızlı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)