BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley: Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir----

Morgan Stanley: Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir

Morgan Stanley: Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir
13 Şubat 2021 - 16:11 www.finansgundem.com

Zaman zaman Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dış borçlanmalarında aracılık yapan Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley, Türk lirasının beklenenden fazla değer kazanabileceğini ve doların 6.80 Türk lirasına gerileyebileceğini belirtti

Morgan Stanley’in Türkiye ile ilgili hazırladığı kapsamlı raporda, kasım ayında ekonomi yönetiminde gerçekleşen değişiklik sonrasında banka tarafından doların 7 Türk Lirası'na gerileyeceği öngörüsünde bulunduğunu hatırlatıldı ve şimdi bu seviyenin de altına inme olasılığının belirdiği kaydedildi.

Morgan Stanley uzmanları, enflasyondaki yükselişin önümüzdeki aylarda da sürmesini ve nisan ayında yüzde 15.8’e çıktıktan sonra gerilemesinin beklediklerini belirtti.

T24’ün haberine göre Morgan Stanley, enflasyondaki bozulma nedeniyle Merkez Bankası’nın 100 baz puan daha faiz artırımı yapabileceği tahmininde bulundu. Raporda, faiz artırımının Merkez Bankası’nın şubat değil mart toplantısında gerçekleşebileceği belirtildi. Morgan Stanley, 100 baz puanlık olası bir Faiz artırımının Türk Lirası'nın daha da değerlenmesini sağlayacağını kaydetti.

Morgan Stanley, önümüzdeki döneme dair belirsiz olan noktalardan birinin, enflasyonun nisan ayında zirve yapması sonrasında Merkez Bankası’nın erken davranarak faiz indirimlerine başlayıp başlamayacağı olduğunu da vurguladı.

Milyonerlerin mevduatı 568 milyar lira arttı

Borsada yükselişin devamı için 1550 puan önemli

Finansal sonuçlar hisse bazında hareketleri artırdı

Baraj düşüyor, 124 seçim bölgesi geliyor

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abc13 Şubat 2021 22:25

    Ülkeye soktukları dolarları sudan ucuz fiyata almak için her türlü yolu yöntemi denemeden zaten Doları yükseltmezler aynı şekilde hisse senedi tarafında olduğu gibi ilk önce  dolar kuruyla oynayıpHisselerin fiyatını düşmesini sağladılar oradan ne var ne yok topladılar sonra bunları satabilmek için faiz indirmesi konusunda baskı yaptılar paraya erişmek kolay olunca evini arabasını satan daha çok getiri arayışıyla borsaya geldi Pandemi dolayısıyla evde oturup çalışamayan çocukların da ilgisine borsa çekince adamlar çok rahat bir şekilde dünyaca bir hisse senedine çok güzel yerlere sattılar şimdi de bunun tam tersini ilerki zamanlarda yaparak ülkeyi terk edip gidecekler tekrardan aynı yöntemlerle geri gelecekler

  • Ggff 13 Şubat 2021 21:42

    İnşallah dalar 1 TL olur bedava ya mallarimizi alıyorlar

  • Semih saracoğlu 13 Şubat 2021 21:19

    Ee tabii tl değerlenir böyle yüksek faiz olursa bal gibi değerlenir yarın öbür gün londra lı bankerler ucuz dolar alması lazım

  • AHMET ÖZBİR13 Şubat 2021 21:06

    ECNEBİNİN parasına dönüp bakmam, TL BENİM SEVDAM...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Şubat 2021 20:37

    Ben zannetmiyorum iş adamları zaten kazan kaldırdılar hükümet izin vermez MB döviz alımlarına başlar.yoksa dengeler sarsılır.

  • Doğrucu bir benmi kaldım13 Şubat 2021 18:33

    Verin ecnebiye faizleri verin verin milletin emeğini vergisini verin ecnebiye doları düşürün sonra ecnebi hem yüksek faizi hem de düşük dolarları çuvallayıp geri dönsün sonra yine eski düzen bu böyle devam.

  • badddal13 Şubat 2021 18:16

    bunların parası faizde su an ondan böyle söylüyorlar doların çıkmasını istemiyorlar 8,30 doları soktular şimdi ne kadar inerse  o kadar kar edecekler

  • Turan13 Şubat 2021 17:56

    Bunlar salladıkça sallıyor...bu faiz lobisinin adamlarının yönetime geldiği besbelli...8-8,50 den gelen yabancılar yükaek faizle ihya olup, ağa babaları ıslık çaldığında 6,50-6,80 den TL leri USD yapıp eyi bir vurgun yapıp, kazığıda milletimize atıp giderler, ama birkaç ayda ama birkaç yılda...zarar yine millete afferin size, ne böyük iş yaptınız be yatırıma da pek böyük paralar geldi peh...siz kılıcı millete saplayıp, yabancıları mutlu mesut ediyorsunuz...bindiğiniz dalı kestiniz, öyle bir kaç metre düşüp de kurtulacağınızı mı düşünürsünüz. Allah akıl fikir, ixan ve basiret versin ama size bu kadar görmek istememek ile bu işler çok zor. Sabır milletim sabır, Allah sabredenlerle beraberdir!.

  • Adem13 Şubat 2021 17:37

    %17 yi sakın azaltma diyor yoksa heeee ...

  • yahşi13 Şubat 2021 16:58

    bunlar böyle dediğinde kesin dolar rekorlar kırmıştır. dolar alırım akşamları rahat uyurum. 

  • Sadece Bir kul13 Şubat 2021 17:55

    Dolarında dolara tapaninda Allah cezasını versin

  • Okie Dokie13 Şubat 2021 16:47

    Bir an önce 6.80 olsa da 8.38'den bozdurup faize yatırdığımız dolarlarımızı yerine koyup memleketimize geri dönsek. Yaza kadar olsa da kazandığımız paraları Miami'de huzur içinde yesek. Siz nasıl diyor. Ben var siz Türkleri sevmek.

  • Semih saracoğlu 13 Şubat 2021 21:10

    Sevgili oki tesbitlerin o kadar harika ki yazdıklarına imzamı atarım

  • Yahudabiçer13 Şubat 2021 17:46

    :) Yaww he hee.🤣 İnan senin adına cok üzülüyorum.Ruhun onarılamayacak kadar hasta.Ve bu eziklik seni son nefesine kadar bırakmayacak.