BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Myanmar uyarısı: Kitlesel ölümler yaşanabilir----

BM'den Myanmar uyarısı: Kitlesel ölümler yaşanabilir

BM'den Myanmar uyarısı: Kitlesel ölümler yaşanabilir
09 Haziran 2021 - 22:31 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Özel Raportörü, "Myanmar'ın Kayah eyaletinde kitlesel ölümler yaşanabilir" uyarısında bulundu

Birleşmiş Milletler, Myanmar'da darbeyle iktidarı ele geçiren ordunun operasyonları nedeniyle Kayah eyaletinde insani kriz yaşandığı uyarısında bulundu. BM Özel Rapotörü, 100 bin kişinin gıda, su ve ilaçtan mahrum olduğunu açıkladı.

ORMANA SIĞINAN 100 BİN SİVİL, AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar İnsan Hakları Özel Raportörü Tom Andrews, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 21 Mayıs'tan bu yana devam eden operasyonlardaki hava saldırılarından kaçan yaklaşık 100 bin sivilin, orman içlerine sığındığını ve temel ihtiyaçlardan kaynaklarından mahrum kaldığını vurguladı.

Eyaletteki durumun binlerce kişinin hayatını kaybedeceği bir insani trajediye dönüşmek üzere olduğunu ifade eden Andrews, "Açlık, hastalık ve barınak yokluğu, Kayah eyaletinde kitlesel ölümlere yol açabilir. Cuntanın bombalarından kaçan yaklaşık 100 bin kişi gıda, su ve ilaçtan mahrum bulunuyor" dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Andrews, uluslararası topluma, "Myanmar halkına yönelik zalim saldırılarına son vermesi için cuntanın kaynaklarını kesme" çağrısında bulundu.

Myanmar ordusu, 21 Mayıs'ta Çinli-Tibetli kökenlere sahip bir halk olan Karenni etnik grubunun yaşadığı eyalette, sivil halkı hedef alan operasyonlar başlatmıştı.

Operasyonlar nedeniyle eyalet nüfusunun yaklaşık dörtte biri yurtlarını terk etmek zorunda kalmıştı.

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar'da ordu 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Myanmar'da eğitim krizi

 

Myanmar'da can kaybı 745'e çıktı

 

Myanmar'ın Londra Büyükelçisi elçiliğe alınmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)