BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'de Türkiye ile ilgili karar alınmadı----

BM'de Türkiye ile ilgili karar alınmadı

BM'de Türkiye ile ilgili karar alınmadı
17 Şubat 2016 - 00:15 www.finansgundem.com

Halit Çevik: "Konsey toplantısında Türkiye ile ilgili veya Kuzey Suriye'deki gelişmelerle ilgili Konsey'in aldığı bir karar yok"

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, "Konsey toplantısında Türkiye ile ilgili veya Kuzey Suriye'deki gelişmelerle ilgili Konsey'in aldığı bir karar yok" dedi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, "Herkesin ayrı ayrı ifade ettiği hususları gruplayarak Konsey başkanı özetlemeye çalıştı. Ama Konsey üyeleri 15'i birden Konsey'in pozisyonu budur diye kurumsal bir karar almamış vaziyette" dedi. 

CARRENO: TÜRKİYE ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN HAREKET ETMELİ
Konsey, Rusya'nın talebi üzerine bugünkü kapalı oturumunda TSK unsurlarının Suriye'deki PYD mevzilerine yönelik top atışı konusunu görüştü.

Toplantının ardından BMGK şubat ayı dönem başkanı olan Venezuela'nın BM Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez Carreno, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey üyelerinin Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik bombalamalarından endişe duyduğunu söyledi.

Suriye'nin bu konuya ilişkin Konseye mektup gönderdiğini ifade eden Carreno, "Tüm BMGK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı" dedi.

Gazetecilerin, 15 üyenin tamamının da aynı görüşte olup olmadığını sormaları üzerine Carreno, değişik seviyelerde olmakla birlikte tüm üyelerin bu konuda hemfikir olduğunu savundu.

Konseyin halen Münih'teki anlaşmaya bağlı olduğunu kaydeden Carreno, ateşkes konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Carreno, Halep ve İdlib'teki hastane ve okullara yönelik saldırılar konusundaki sorular üzerine de Konseyin sağlık kuruluşlarına saldırılmasından endişe ettiğini ancak saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine ilişkin üyelerin farklı görüşleri savunduğunu ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)