BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBMC'de sıkı pazarlık sona erdi----

BMC'de sıkı pazarlık sona erdi

BMC'de sıkı pazarlık sona erdi
02 Mayıs 2014 - 11:17 www.finansgundem.com

TMSF'nin BMC ihalesinde tek teklif veren iş adamı Ethem Sancak ile nihai pazarlık sona erdi

TMSF'nin Çukurova'dan devraldığı BMC için geçtiğimi Çarşamba günü başlayan ihale tek katılımcı olan Es Mali Yatırım ve Danışmanlık ile bugün yine pazarlığa devam edildi.
En son 725 milyon TL teklifte bulunan Es Mali Yatırım ve Danışmanlık, bugün TMSF ile ihale masasına oturdu.

TMSF Komisyon Başkanı'nın 750 milyon lirayı aşalım önerisinin ardından, Sancak "750 milyon lira diyelim bu bu işi burada bitirelim. Geçelim dediğine göre bunu 751 milyon lira diyelim bunu kapatalım. Ötesi gerçekten bizi zorlar. 751 milyon liradan sonrası zor" dedi.

Komisyon Başkanı, muhammen bedelin 985 milyon lira olduğunu hatırlatttı.

İHALEDE KOMİK ANLAR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun BMC ihalesinde geçtiğimiz Çarşamba günü komik anlar yaşandı.

ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından 540 milyon TL'lik teklifle başladı. 985 milyon Türk Lirası ihaleye katılım bedeliydi. Komisyon Başkanı teklifin çok düşük olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi.  Ethem Sancak'ın sahibi olduğu şirket teklifi 550 milyon liraya yükseltti. Komisyon başkanı yeniden değerlendirilmesini istedi.
 
Bir yorum yapmak istediğini söyleyen Ethem Sancak, şu ifadeleri kullandı:
 
"BMC ülkemiz için çok önemli bir marka. Kaç zamandır sizin uzmanlar da işin içinde ve bu firma 3-4 yıldır çalışmıyor. Ayağa kaldırılması için de çok büyük bir sermaye gerektiriyor. 5-6 aydır bu işle ilgilendiğimi beyan ediyorum. Bir çok kere gelip inceledik. Bizim kendi açımızdan belirlediğimiz ekonomik değer. Ancak yine de daha mantıklı yaklaşım açımızdan teklifimizi 650 milyon liraya çıkarıyoruz."
 
Ethem Sancak'ın konuşması sırasında ağzından yanlışlıkla 700 milyon TL ifadesini kaçırmasının ardından komisyon başkanı gülerek 700 milyon TL'ye çıkartılmasını istedi. Sancak  komisyon başkanının bu talebi sonrası fiyatı 700 milyon TL'ye yükseltti.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)