BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBMC'de maaş ödemeleri başlıyor----

BMC'de maaş ödemeleri başlıyor

BMC'de maaş ödemeleri başlıyor
26 Aralık 2013 - 07:14 www.finansgundem.com

TMSF, el koyduğu Çukurova Grubu bünyesindeki BMC firmasının çalışanlarına maaş müjdesi verdi

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran BMC işçileri, mağduriyet içinde bulunduklarını kaydetti. Milliyet'in haberine göre, işçiler, hiçbir makamın kendilerine yardımcı olmadıklarını belirtirken, sorunu TBMM’nin çözmesini istedi.

Gümrük Bakanlığı devrede

Dilekçe Komisyonu, işçilerin başvurularını işleme koyarak durumu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletti. İşveren tarafından ödenmeyen ücretlerin yasal takip veya yargıya başvurulmak suretiyle temin edilebileceği, dolayısıyla konunun yargıya intikalinin uygun olacağını belirten bakanlık, bu konuda herhangi bir görevinin de bulunmadığını vurguladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, diğer taraftan konu hakkında görüşlerine başvurmak amacıyla konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na intikal ettirildiği bilgisini de verdi.

Ödeme planı geliyor

Bakanlık, fabrikanın çok uzun süredir işçilerine sağlıklı şekilde ücret ödeyememesinin kamuoyunun malumu olduğunu dile getirerek, TMSF’nin sosyal sorumluluk bilinciyle Çukurova Grubu’na ait varlıkların satışından elde ettiği kaynakların bir kısmını çalışanların ücretinin ödenmesine tahsis edeceği, bu çerçevede BMC yönetiminin, personelin ücret alacaklarını hazırlayacağı ödeme planı çerçevesinde, bir kısmını da peşin ödeyerek kapatma kararı aldığının anlaşıldığını ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)