BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBM, tahıl koridorundan umutlu----

BM, tahıl koridorundan umutlu

BM, tahıl koridorundan umutlu
21 Ekim 2022 - 03:18 www.finansgundem.com

BM, Türkiye arabuluculuğuyla imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının umut vadettiğini ve kriz zamanında ticaretin gücünü gösterdiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Ukrayna'dan tahıl sevkiyatını sağlamak üzere Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğuyla imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının umut vadettiğini ve kriz zamanında ticaretin gücünü gösterdiğini belirtti.

UNCTAD, yayımladığı raporda, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasının, küresel gıda fiyatlarının düşmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması bakımından hayati önem taşıdığını vurguladı. 

Anlaşma sayesinde Ukrayna limanlarındaki faaliyetlerin normale döndüğü, 19 Ekim itibarıyla da Ukrayna limanlarından sevk edilen tahıl miktarının 8 milyon tona ulaştığı aktarıldı.

Raporda, "Sevkiyatların savaş öncesine kıyasla yüzde 40 ve 50 oranında azalmasına rağmen bu girişim sayesinde gıda fiyatları sabitlenmiş ve düşüş eğilimine geçmiştir." ifadesi yer aldı.

Temmuz ayında küresel gıda ürünleri sevkiyatı yüzde 8,6, ağustosta yüzde 1,9 ve eylülde yüzde 1,1 azaldığı bilgisi paylaşıldı ve "Bu anlaşma gelecek için umut vadediyor ve kriz zamanında ticaretin gücünü gösteriyor." açıklaması yapıldı. 

Tahıl koridorundan 345 gemi ile 7,7 milyon ton tahıl taşındı

 

Tahıl koridorundan en çok faydalanan ülke Türkiye oldu

 

Tahıl koridoru çiftçiyi olumsuz etkilemeyecek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)