BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: En ağır bedeli kadınlar ve kız çocukları ödüyor----

BM: En ağır bedeli kadınlar ve kız çocukları ödüyor

BM: En ağır bedeli kadınlar ve kız çocukları ödüyor
15 Mart 2022 - 13:30 www.finansgundem.com

BM Kadın Birimi İcra Direktörü Sima Bahous, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66'ncı oturumunda, kadınlar ve kız çocuklarının, tüm kriz ve çatışmalarda en ağır bedeli ödediğini söyledi.

Bahous, Myanmar ve Afganistan'dan Sahel ve Haiti'ye kadar tüm kriz ve çatışmalarda kadın ve kız çocuklarının en ağır bedeli ödediğini belirtti.

Söz konusu kriz ve çatışmalara şimdi de Ukrayna'daki korkunç savaşın eklendiğini ifade eden Bahous, savaşın her geçen gün Ukraynalı kadın ve kız çocuklarının yaşamlarına, umutlarına ve geleceklerine zarar verdiğini söyledi.

Savaş gıda güvenliğini tehdit ediyor

Bahous, savaşın iki buğday ve yağ üreticisi ülke arasında olmasının, gıda güvenliğini ve temel hizmetlere erişimi tehdit ettiğini vurguladı. Bahous, bu durumun da en ağır olarak kadın ve kız çocuklarını etkileyeceğini bildirdi.

Bu yılki öncelikli teması, iklim değişikliğiyle başa çıkmada kadınları güçlendirme olan toplantıda, Bahous, tüm krizlerde olduğu gibi iklim değişikliğinde de bedeli kadın ve kız çocuklarının ödediğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim krizi, çevre kirliliği, çölleşme ve biyolojik çeşitlilik kaybına eklenen pandemi ile Ukrayna Savaşı'nın da herkesi etkilediğini ancak kadın ve kız çocuklarının en derin zararı gördüğünü belirtti.

Doğal kaynaklar tehlikeye girdiğinde bunun da sıkıntısını en çok kadınlar çekiyor

Yerel doğal kaynaklar tehlikeye girdiğinde bunun sıkıntısını en çok kadınların çektiğine dikkati çeken Guterres, kadın çiftçilerin beslenme, gelir ve geçim kaynağının çevresel krizlerden ve sert hava koşullarından orantısız şekilde etkilendiğinin altını çizdi.

Guterres, çocuk evlilik ve istismarının, iklim kriziyle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar olduğunu da söyledi.

BM: Rusya misket bombası kullanıyor

BM: Suriyeliler uçuruma sürükleniyor

BM: 1 milyon 735 bin 68 kişi Ukrayna'yı terk etti

BM'den "Ukrayna" uyarısı: 10 milyondan fazla kişi evini terk edebilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)