BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Rusya misket bombası kullanıyor----

BM: Rusya misket bombası kullanıyor

BM: Rusya misket bombası kullanıyor
11 Mart 2022 - 15:41 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Ukrayna'da 549 sivilin öldüğünü ve 957 sivilin yaralandığını, gerçek rakamın ise çok daha yüksek olabileceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'yı sivillere yönelik saldırılarının ve misket bombası kullanmasının savaş suçu olduğu konusunda uyardı. Ukrayna'da nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Rusya'nın ayrım gözetmeyen saldırıları sonucu sivillerin öldüğünü veya sakatlandığını aktaran Throssell, füze, ağır top mermileri, roket ve hava saldırıyla sivillerin hedef alındığını söyledi.

Okul ve hastanelerin de vurulduğunu hatırlatan Throssell, şunları kaydetti:

Rus makamlarına, sivillere ve sivil nesnelere yönelik saldırıların yanı sıra kasaba ve köyleri hedef alan sözde alan bombardımanı ve diğer ayrım gözetmeyen saldırı çeşitlerinin uluslararası hukuka göre yasak olduğunu ve savaş suçu teşkil edebileceğini hatırlatıyoruz.

'Misket bombası kullanıldı'

"Yerleşim bölgeleri de dahil olmak üzere, Rus kuvvetlerinin birkaç kez misket bombası kullandığına dair güvenilir raporlar aldık" diyen Throssell, bu tür silahların gelişigüzel kullanımının savaş suçu teşkil edebileceğini vurguladı.

Throssell, 24 Şubat'ta hükümet kontrolündeki Donetsk'in Vuhledar bölgesindeki Merkez Şehir Hastanesi'nde bir misket bombası patladığı, 4 sivilin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığı, yine bir misket bombası saldırısında Harkov'un çeşitli bölgelerinde dokuz sivilin öldüğü ve 37 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Hastane ve diğer sağlık kuruluşlarına 26 saldırı 

Ukrayna'dan basın toplantısına bağlanan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarık Jasarevic ise ülkede savaşın başından bu yana hastane ve diğer sağlık kuruluşlarına 26 saldırı yapıldığını ve bu saldırılarda 2'si sağlık çalışanı 12 sivilin öldüğünü ve 8'i sağlık çalışanı 34 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ukrayna, BM'deki askerlerini geri çekecek

 

BM: Suriyeliler uçuruma sürükleniyor

 

AB'den Ukrayna'ya bir askeri yardım daha

 

Ukrayna'dan kaçanların sayısı 2,5 milyona yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)