BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Çatışma bölgelerindeki çocuk kaçırma vakaları artıyor----

BM: Çatışma bölgelerindeki çocuk kaçırma vakaları artıyor

BM: Çatışma bölgelerindeki çocuk kaçırma vakaları artıyor
19 Temmuz 2022 - 17:02 www.finansgundem.com

BM Silahlı Çatışmalarda Çocuklar Özel Temsilcisi Virginia Gamba, özellikle son zamanlarda Suriye, Somali, Burkino Faso ve Çad Gölü Havzası gibi silahlı çatışmaların sürdüğü bölgelerde artan çocuk kaçırma olaylarına işaret etti.

Son yıllarda bazı ülkelerde yaşanan iç savaşlar ve çatışma ortamı, çocukların kaçırılarak kötü amaçlar için kullanılmasına zemin hazırlıyor. Birleşmiş Milletler (BM), silahlı çatışma yaşanan 5 ülkede artan çocuk kaçırma olayları konusunda uyardı. Terör örgütü PKK/YPG'nin çok sayıda çocuk kaçırdığı Suriye de vakalarda ilk 5'te yer aldı.

Yalnızca geçen yıl 3 binden fazla çocuk kaçırıldı

New York'taki BM Genel Merkezi'nde İtalya, Katar, Brezilya, Kanada, Kenya ve Malezya'nın BM Daimi Misyonlarının önerisiyle düzenlenen toplantıda konuşan BM Silahlı Çatışmalarda Çocuklar Özel Temsilcisi Gamba, "Yalnızca geçen yıl, çatışma bölgelerinde kaçırılan çocukların sayısı, çoğunluğu erkek olmak üzere 3 bini aştı" ifadelerini kullandı.

2020'de doğrulanmış adam kaçırma vakaları 2019'a göre arttı

Özel Temsilci, silahlı çatışmalarda çocukların kaçırılmasına ilişkin izleme ve raporlamayı güçlendirmek için savaş zamanlarında "çocuk haklarının bu ciddi ve karmaşık ihlalini ele almak için" bir kılavuz not yayımladıklarını, 2020'de doğrulanmış adam kaçırma vakalarında 2019'a göre yüzde 90, 2021'de ise bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artış olduğunu söyledi.

Çocuk kaçırma oranı keskin bir şekilde arttı

"Son yıllarda çocuk kaçırma oranı keskin bir şekilde arttı. Bu nedenle Güvenlik Konseyi 2015 yılında 2225 sayılı kararı kabul etti ve çocukların kaçırılmasına karışan tarafları sorumlu tutmanın önemini resmen kabul etti" diye konuşan Gamba, Suriye, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Burkina Faso ve Çad Gölü Havzası bölgesinin 2020 ve 2021'de kaçırılan çocuk sayısı bakımından ilk 5 sırada yer aldığını bildirdi.

PKK/YPG çok sayıda çocuğu alıkoyuyor

Kılavuz notta, serbest bırakılan çocuklar için özel ve uzun vadeli yeniden entegrasyon çalışmalarına BM çocuk koruma programlarının dahil edilmesi önerisi gibi çatışma sonrası hususlara da değinildi.

Terör örgütü PKK/YPG Suriye'deki otorite boşluğundan yararlanarak çok sayıda çocuğu kaçırarak saflarına kattı. Örgütün son bir yılda kaçırdığı 14 ila 17 yaşlarındaki çocuk sayısı 160 oldu. Kaçırılan çocuklar, örgütün Rakka, Haseke ve Münbiç’teki eğitim kamplarına götürüldü.

BM: Yemen'de ateşkesi uzatmak için çatışmanın taraflarıyla görüşülüyor

 

Haiti'de çatışmalar sürüyor: 89 ölü

 

BM: Kongo'daki çatışmalar, binlerce kişiyi göçe zorladı

 

Kolombiya'da yarım asrın çatışma raporu yayımlandı

 

BM: Myanmar ordusu çocukları kaçırıyor

 

8 milyon çocuk açlıktan ölebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)