BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken'dan Rusya'ya insani yardım çağrısı----

Blinken'dan Rusya'ya insani yardım çağrısı

Blinken'dan Rusya'ya insani yardım çağrısı
08 Mart 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Baltık ülkeleri turu kapsamında Estonya'da Başbakan Kaja Kallas ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ortak basın toplantısında, Ukrayna-Rusya savaşına dair konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'daki çatışmalarda zarar gören sivillere insani yardım ulaştırılmasına müsaade edilmesi için Rusya'ya çağrıda bulundu.

Blinken, şimdiye kadar Ukrayna'da 1,7 milyonun üzerinde sivilin ülkeyi terk ettiğini ve 800 binin üzerinde kişinin yerinden edildiğini kaydederek "Çok daha fazla kişi ülkeyi terk etmek istiyor fakat dışarı çıkamıyor." dedi.

Ülkede sivil can kayıplarının artışına dair haberlerden endişe duyduğunu vurgulayan Blinken, "Gıda, su ve ilaca erişimi kesilen sivillere yardım ulaştırılması için Rusya'ya, bölgede insani yardıma müsaade etme çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu Rus halkının savaşı değil"

Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna için talep ettiği 10 milyar dolarlık yardımın, bölgede güvenlik, ekonomi ve insani yardım alanında ihtiyaçları gidereceğinin altını çizdi.

Artan gerilimde en büyük bedeli Rus halkının ödediğini hatırlatan Blinken, "Bu Rus halkının savaşı değildir. Bu Putin'in, bağımsız ve demokratik bir ülkeyi zapt etmek için başlattığı bir savaştır." değerlendirmesinde bulundu.

Antony Blinken, Putin’i özel hayatı ile vurdu

 

Blinken'den Ukrayna'ya destek

 

Blinken'dan Çinli mevkidaşına 'Pekin'in adımlarını izliyoruz' mesajı!

 

Blinken: Ukrayna Rusya'ya karşı savaşı kazanabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)