BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntony Blinken, Putin’i özel hayatı ile vurdu----

Antony Blinken, Putin’i özel hayatı ile vurdu

Antony Blinken, Putin’i özel hayatı ile vurdu
08 Mart 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i özel hayatından vurdu. Blinken, Putin'in Leningrad'da Nazi güçlerince 2. Dünya Savaşı'nda öldürülen küçük kardeşini gündeme getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 13’üncü gününde Antony Blinken, Vladimir Putin’e 'Savaşı durdur' çağrısını tekrarladı. Blinken, Putin’in bir yaşındaki erkek kardeşinin İkinci Dünya Savaşı’nda öldüğünü hatırlattı.

Putin’in özel hayatı hakkında pek çok şey yazılıyor. Özel hayatını, ailesini ve ilişkilerini kameralardan saklayan Rus lider, bugüne kadar ortaya atılan iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Blinken'in, Putin’in 1 yaşındaki kardeşi Viktor’un 900 günlük Leningrad sırasında öldüğünü yazması, dünya kamuoyunda gündem oldu.

'RUSYA'NIN YAPTIĞI UTANÇ VERİCİ'

ABD'li Bakan Blinken, Letonya’nın başkenti Riga’ya yaptığı ziyarette, ”Her Rus, İkinci Dünya Savaşı sırasında, Leningrad halkının sistematik olarak aç bırakıldığını ve zulme uğradığını bilir. Bu kuşatma, bir yaşındaki erkek kardeşi hayatını kaybeden Başkan Putin’inki de dahil olmak üzere milyonlarca Rus ailesini etkiledi” açıklamasını yaptı.

Blinken, Putin’in hayatına atıf yaptığı konuşmasında, “Şimdi Rusya, Mariupol gibi şehirleri aç bırakıyor. Bu utanç verici. Rus güçlerinin aralıksız bombardımanını sürdürdüğü güneydeki liman kenti Mariupol’da yüz binlerce insan aç ve susuz kaldı. Birleşmiş Milletler, aileler için güvenli geçişler talep ediyor. Ancak, ateşkes sağlamak için önceki iki çaba başarısız oldu ve Rus birlikler insanların ülkeyi terk etmesini engelledi” ifadelerini kullandı.

'PUTIN TÜM SAVAŞ GÜCÜNÜ UKRAYNA'YA GÖNDERDİ'

Bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD’nin sivillerin kasten hedef alınıp alınmadığına dair kanıt sağlayabilecek bilgileri topladığını söylerken, bir savunma yetkilisi Putin’in işgal kuvvetlerinin yaklaşık yüzde 100’ünü Ukrayna’ya gönderdiğini söyledi.

Yetkili, Rusya’nın yeni bir tabur göndermek için başka bir hamle yapmadığını, bunun yerine Moskova’nın yabancı savaşçıları işe almaya çalıştığını doğruladığını söyledi. İsminin açıklanmaması koşuluyla gazetecilere konuşan yetkili, “Putin’in savaş gücünün neredeyse yüzde 100’ünü Ukrayna’ya gönderdiğini düşünüyoruz” dedi.

PUTİN VE ÇOCUKLUĞU

Nazi kuvvetleri, Eylül 1941’de kuzeydeki Fin kuvvetlerinin de yardımıyla Leningrad’ı kuşattı. 872 gün boyunca işgal sürdü. On yıl sonra 1952’de doğan Putin, annesinin Leningrad kuşatması sırasında açlıktan ölmek üzere olduğunu hatta bilincini kaybettiğini, çevredekilerin yardımıyla kurtulduğunu anlatmıştı. Ve 2012’de St Petersburg olarak adlandırılan şehirde çelenk koyma töreni sırasında ilk kez kardeşi Viktor’dan bahsetmişti.

Putin’in Leningrad’da dünyaya geldiği biliniyor. Vladimir Spiridonovich Putin, ebeveynlerinin üç çocuğunun en küçüğü ve üçüncü oğluydu, ancak iki ağabeyi de o doğmadan öldü. Ailesi oldukça yoksuldu ve zor şartlarda yetişti.

İşte Putin’in Ukrayna’daki 5 hedefi!

Putin internetin fişini çekiyor: 11 Mart'ta Rusya'yı dünyaya kapatacak!

Blinken'den Ukrayna'ya destek

Blinken'in 'ambargo' iması sonrası petrolde rekor artış

Blinken: Ukrayna Rusya'ya karşı savaşı kazanabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)