BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken: Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturamayız----

Blinken: Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturamayız

Blinken: Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturamayız
05 Mart 2022 - 00:30 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Rusya ile savaş riski taşıdığı için Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturamayız" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya ile bir savaş riski taşıması nedeniyle Ukrayna'da uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle temaslarının ardından kameralar karşısına geçen Blinken, Rusya-Ukrayna savaşında son durumu değerlendirdi.

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarının giderek artan şekilde sivil kayıplarına yol açtığını vurgulayan Blinken, "Dünya Rusya'nın hangi taktikleri kullandığını bundan önce özellikle Suriye'de gördü." dedi.

Blinken, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ardından Rusya ile Batı arasındaki duruma ilişkin, "Rusya bugün hiç olmadığı kadar izole edilmiş durumda, biz ise hiç olmadığı kadar birleşmiş durumdayız." ifadesini kullandı.

"Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırılar son bulmalı"

Bakan Blinken, Rus güçlerinin Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısının son derece tehlikeli bir adım olduğunun altını çizerek, "Rusya nükleer santrale yönelik saldırılarına derhal son vermeli ve oradaki sivil personele görevlerini yapabilme imkanı vermelidir." diye konuştu.

Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yönelik bir soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ukrayna halkına olduğu kadar bu savaşın Ukrayna dışına yayılmaması konusunda da sorumluluğumuz var. Uçuşa yasak bölge gibi bir uygulamayı gerçekten yapabilmenin tek yolu, NATO uçaklarının Ukrayna hava sahasına gönderilmesi ve Rus uçaklarını vurması ki bu da kapsamlı bir savaşa yol açabilir. Biden'ın da açıkça dile getirdiği gibi Rusya ile bir savaşa girmeyeceğiz."

Blinken, Ukrayna'ya son bir yıl içinde yaklaşık 1 milyar dolarlık savunma yardımı yaptıklarını, kısa süre önce de 350 milyon dolarlık bir savunma yardımını duyurduklarını kaydederek, "Ukraynalıların ülkelerini savunabilmeleri için her şeyi yapıyoruz." dedi.

ABD'li bakan yaklaşık 250 milyon dolar değerindeki silahların son dönemde Ukrayna'ya ulaştırıldığını da belirtti.

Putin, iki kritik kararnameye imza attı

 

ABD'den Ukrayna’ya silah yardımı: 240 milyon dolarlık kısmı teslim edildi

 

Avrupa Birliği, Rusya yaptırımlarını genişletiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)