BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken: Paşinyan Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeli----

Blinken: Paşinyan Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeli

Blinken: Paşinyan Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeli
11 Ekim 2022 - 00:16 www.finansgundem.com

Blinken, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların sona ermesi için gerçekleştirilen barış süreci çalışmalarının, kalıcı ve sürdürülebilir olması için Paşinyan'a Azerbaycan ile çalışmaya devam etmesi yönünde çağrıda bulundu.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü açıkladı.

Price, görüşmeye ilişkin açıklamasında, "Bakan Blinken, Ermenistan ve Azerbaycan'ın dışişleri bakanları ve liderleri arasındaki doğrudan görüşmeler de dahil olmak üzere sürdürülebilir bir barış anlaşmasına varmak için attıkları olumlu adımlar için takdirlerini dile getirdi. Bakan Blinken, Başbakan Paşinyan'ı barış sürecini desteklemek için zamana bağlı ve ölçülebilir adımlar üzerinde Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeye çağırdı" ifadelerini kullandı.

Bakan Blinken'ın, sınırların net bir şekilde çizilmesi, ulaşım yollarının açılması, kayıp kişilerin bulunması ve tanımlanması, tutukluların iadesi ve diğer konular dahil olmak üzere ABD'nin bu süreçteki desteğini yinelediğini belirten Price, Blinken'ın, güven inşa etmek için Azerbaycan sınırında sivil bir Avrupa Birliği (AB) misyonu kurulması planlarını da memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Price açıklamalarına şöyle devam etti:

Bakan, Dağlık Karabağ sakinleri için haklar ve güvenceler konusundaki tartışmaların önemini ve her iki tarafın da ateşkesi sürdürmesi ve kalıcı bir barışın tek yolu olarak müzakere edilmiş bir anlaşmaya odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Blinken, ayrıca gün içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü.

Ermenistan Hindistan’dan 245 milyon dolarlık silah aldı

 

Azerbaycan: Laçın'da Ermenistan'a ait bir İHA ele geçirildi

 

Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)