BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de madencilik verileri mayıs öncesi seviyelerinde----

Bitcoin'de madencilik verileri mayıs öncesi seviyelerinde

Bitcoin'de madencilik verileri mayıs öncesi seviyelerinde
05 Ekim 2021 - 12:29 www.finansgundem.com

Bitcoin madenciliği faaliyetleri, yılın önceki aylarında görülen tarihin en çarpıcı kısa süreli kesintisinin ardından tamamen iyileşme yolunda gibi gözüküyor.

Bitcoin madenciliği faaliyetleri, yılın önceki aylarında görülen tarihin en çarpıcı kısa süreli kesintisinin ardından tamamen iyileşme yolunda gibi gözüküyor.

Glassnode, 4 Ekim tarihli Zincir Üstünde Bir Hafta raporunda mayıs ayında Çin'in sektöre baskı uygulamaya başlamasıyla birlikte yüzde 50 düşen hash oranının büyük oranda toparlandığını açıkladı. Hash oranı, Emek İspatı ağların toplam hesaplama gücünü ifade eder.

Hem hash oranı hem de madencilik zorluğu (ağ bloklarını doğrulamak için madenciler arasındaki rekabeti ölçer), sürekli bir iyileşme yolunda ilerliyor. 

BTC madenciliği zorluğu, temmuz başında yüzde 28 düşüş göstermişti.

Temmuz sonundan beri yüzde 39 artış gösteren madencilik zorluğu, neredeyse Çinli madencilerin kitlesel göçe başlamasından önceki seviyelere döndü. Glassnode, zorluk kurdelesinin de Aralık 2018'den beri görülen en güçlü dönüşü yaşadığını belirtti.

Bitcoin madenciliği zorluğu, 5 Ekim'de yüzde 4,71 yükseldi. Bu, ağın 31 Temmuz'dan beri yaşadığı art arda altıncı zorluk artışı oldu.

Blok ödülleri Mayıs 2020'de yaşanan halving (yarılanma) ile 12,5 BTC'den 6,25 BTC'ye gerilemiş olsa da, madencilik kârlılığı o zamandan beri önemli bir artış gösterdi.

Glassnode, mevcut durumda 40 milyon dolar olan günlük madencilik kârlılığının Mayıs 2020'den beri yüzde 275 artış gösterdiğini açıkladı. Madencilik zorluğu, günlük kârın 6-8 milyon dolar aralığında olduğu Haziran 2020'ye göre ise yaklaşık yüzde 630 artış gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)