BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yarılanması kimin lehine olacak?----

Bitcoin yarılanması kimin lehine olacak?

Bitcoin yarılanması kimin lehine olacak?
22 Ocak 2024 - 11:05 www.finansgundem.com

Bitcoin yarılanmasının, büyük sermaye harcaması kapasitesine sahip oyuncuların lehine olacağı tahmin edilirken, küçük ölçekli madenciler açısından önemi merak ediliyor. İşte Bitcoin yarılanması değerlendirmesi....

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayıyla 2024'e hızlı başlayan Bitcoin'de gözler, Nisan 2024'te gerçekleşmesi beklenen yarılanma olayına çevrildi. 

Bitcoin yarılanmasına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan OKX Ticari Faaliyetler Sorumlusu Lennix Lai, Bitcoin ETF onay sürecindekine benzer fiyat tartışmalarının yarılanma etkinliğine 100 günden az zaman kala yeniden alevlendiğini hatırlatarak, “Bitcoin ETF kesinlikle sektör için bir dönüm noktasıydı. Her ne kadar Bitcoin 49 bin seviyelerine kadar yükselip ardından 42 bin bandına düşse de orta ve uzun vadeli etkilerinin kripto para piyasalarını canlandırması muhtemel görülüyor. Dört yılda bir gerçekleştirilen halving de başta Bitcoin topluluğu olmak üzere kripto para ekosistem paydaşları tarafından yakından takip ediliyor ve yarılanmanın fiyatlara etkisi tartışılıyor. Öncelikle tarihsel verilere bakmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bitcoin en son Mayıs 2020’de yarılanmıştı ve bu durum, o yılın sonunda kripto para biriminin fiyatlarına yüzde 200 artış olarak yansıdı. 2016’daki yarılanmanın ardından fiyat, 2017’de 20 bin dolar seviyesine sıçradı” diye konuştu. 

“KÜÇÜK MADENCİLER, MADENCİLİK ALTYAPISINI OLUŞTURMAK İÇİN DAHA FAZLA RİSK ALACAK” 

Yarılanma olayının daha çok Bitcoin üreticilerini, yani madenci şirketleri etkileyeceğini ifade eden Lai, “Bazı haberlerde, özellikle Kuzey Amerika’daki Bitcoin madencilerinin donanım yatırımları yaptıkları görülüyor. Bitcoin yarılanmasının, büyük sermaye harcaması (CAPEX) kapasitesine sahip oyuncuların lehine olacağını tahmin ediyorum. Küçük ölçekli madenciler ise, madencilik gücünü tanımlayan hash oranları göz önüne alındığında beklenen yatırım getirisini sağlayabilmek için CAPEX'lerini ikiye katlamak ve operasyon harcamalarını artırmak durumunda kalacak. Başka bir deyişle küçük madenciler, madencilik altyapısını oluşturmak için daha fazla risk alacak ve bu durum da onları Bitcoin'deki fiyat dalgalanmalarına karşı daha kırılgan hâle getirecek. Bu durumun kripto madencilik sektöründe bir konsolidasyon etkisi oluşturabileceğini söyleyebiliriz. Zira madencilerin çok daha verimli çalışması ve diğer gelir fırsatlarını keşfetmesi gerekiyor. Bu noktada, Bitcoin'in BRC-20 gibi Katman 2 ekosistemini keşfetmenin ve 'inscription' yeniliğinin başka bir gelir kaynağı getirmesi olasılığının da altını çizmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ETF kriptoya bakışı etkileyecek mi?

 

UBS ve Citi'den müşterilerine Bitcoin ETF izni

 

Sert düşen Bitcoin fiyatında toparlanma çabası

 

Spot Ethereum ETF'leri için kritik yıl 2024

 

Blackrock spot Bitcoin ETF teklifini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)