BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yaratıcısı Nakamoto'nun cüzdanına gizemli havale!----

Bitcoin yaratıcısı Nakamoto'nun cüzdanına gizemli havale!

Bitcoin yaratıcısı Nakamoto'nun cüzdanına gizemli havale!
08 Ocak 2024 - 10:49 www.finansgundem.com

Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen Nakamoto'nun cüzdanına kimliği belli olmayan bir kişi tarafından 1,2 milyon dolarlık Bitcoin gönderildi.

2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi ya da grup tarafından oluşturulmuş Bitcoin'de (BTC) yeni bir hareketlilik görüldü. Kim olduğunu bilinmeyen bir kişinin, geçen gün Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin ağındaki Genesis cüzdanına 26.9 Bitcoin göndermesi ise kafaları karıştırarak akıllarda soru işareti bıraktı. Yaklaşık 1,2 milyon dolara denk gelen bu miktar, 5 Ocak günü gerçekleştirilen ve tam 100 dolar işlem bedeline mal oldu.

Satoshi uyandı mı?

Kripto dünyasını heyecanlandıran olayı yorumlayan Coinbase'in yöneticisi Conor Grogan, söz konusu transfer ile ilgili yaptığı paylaşımda "Ya Satoshi uyandı ve Binance'ten 27 Bitcoin alıp cüzdanına yatırdı ya da birisi bir milyon dolar yaktı" ifadesini kullandı.

İşin ilginç yanı, söz konusu 26.9 Bitcoin direkt olarak bir cüzdandan diğerine aktarılmamış olması. Blockchain analiz platformu Arkham Intelligence'a göre başlangıçta üç farklı cüzdanda bulunan Bitcoinler, 12 cüzdana dağıtıldı. Ardından Binance'teki tek bir cüzdanda bir araya getirildi. Ardından da Satoshi 1 adlı Genesis cüzdanına transfer edildi.

RDC, Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor

 

Bitcoin 21 ayın zirvesinden sert düştü

 

Bitcoin kâr satışları geleceği beklentisiyle geriliyor

 

El Salvador'da Bitcoin bağışı yapanlara vatandaşlık

 

Bitcoin'de 50 bin dolar beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)