BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRDC, Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor----

RDC, Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor

RDC, Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor
04 Ocak 2024 - 12:57 www.finansgundem.com

Citigroup eski yöneticilerinden oluşan bir grup, ABD'li düzenleyicilerin onayına ihtiyaç duymadığını söyledikleri ve Bitcoin ile desteklenen menkul kıymetleri pazara sunmaya hazırlanıyorlar.

Bitcoin depo makbuzları olarak adlandırılan yeni teklif, yabancı hisse senetlerini temsil eden Amerikan depo makbuzlarına benzeyecek. Receipts Depositary Corporation ya da RDC olarak adlandırılan girişim, 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası kapsamında kayıttan muaf tutulan işlemlerde nitelikli küresel kurumsal yatırımcılara ilk kez Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BTC DR'ler olarak bilinen teklif, kurumlara ABD düzenlenmiş piyasa altyapısı aracılığıyla Bitcoin menkul kıymetlerine erişim sağlayacak ve Depository Trust Co. aracılığıyla takas edilecek.

RDC'nin kurucu ortağı ve CEO'su ve Citigroup'un eski bir yöneticisi olan Ankit Mehta bir röportajda, "Biz, ister hedge fonlar, ister aile ofisleri, şirketler, büyük kurumsal yatırımcılar olsun, Bitcoin'lerini alıp DTC'ye uygun bir menkul kıymete dönüştürmek ve ABD takaslarında doğrudan sahipliğin keyfini çıkarmak isteyen varlık sahipleri için gerçekten bir dönüştürme aracıyız" dedi.

Broadridge Corporate Issuer Solutions transfer acentesi olarak hizmet verecek ve Anchorage Digital Bank National Association da temel Bitcoin'in gözetimini üstlenecek. Basın açıklamasına göre RDC, Franklin Templeton, BTIG ve Broadhaven Ventures gibi yatırımcılar tarafından destekleniyor.

Bitcoin 21 ayın zirvesinden sert düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)