BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin paranın geleceği mi olacak?----

Bitcoin paranın geleceği mi olacak?

Bitcoin paranın geleceği mi olacak?
29 Mart 2022 - 17:58 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, Ukrayna’ya kripto bağışlarının yönelmesi, Bitcoin’in bir kez daha küresel ekonomideki rolünün ve geleceğinin tartışılmasına neden oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde Rusya işgali altındaki Ukrayna’nın kripto para bağışı almasıyla dünya sahnesine adım atan Bitcoin’in yükselen popülerliği ve teknoloji ikonları ile yatırımcılarına duyulan hayranlık bir araya geldiğinde, Bitcoin savunucuları kripto paranın geleceğiyle ilgili büyük beklentiler içinde. Bazı isimler son dönemde küresel ekonominin, yalnızca kripto para teknolojisinin çözebileceği bir uçurumun kıyısında olduğunu dahi düşünüyor.

Buna rağmen Bitcoin’in ekonomik düzende yer edindiği de birçok kişi tarafından kabul edilse de teknoloji savunucuları, uzun vadeli gelişmeler ve dijital bir nakit türü yaratmanın on yıllar gerektireceğini düşünüyor. Forbes’un haberine göre gelişmekte olan her bilimsel alanda olduğu gibi kripto para alanında da farklılıklar, 2021 yılında Bitcoin’e yeni yatırımcıların yönelmesiyle birlikte daha hissedilir hale geldi.

Bu yatırımcıların büyük bir bölümü şimdi Bitcoin ekonomisine oldukça hakim ve kripto para savunucularının açıklamaları bu yatırımcılara cesaret vermeye devam ediyor. Rekabet içerisinde hapsolmuş bir teknolojiden oldukça uzak bir şekilde, bugünün giderek artan sayıdaki yatırımcısı Bitcoin’i ekonomi alanının dominant bir unsuru olarak görüyor.

Yatırımcılar Bitcoin’in sabit politikasının ve sınırlı arzının, kripto parayı yalnızca geleneksel para birimlerinden ayırmakla kalmayıp, diğer tüm kripto paralardan da ayırdığını düşünüyor. Yine de Bitcoin’in daha ılımlı savunucuları, bugün birçok kişinin Bitcoin’i aşırı derecede yükseltmesine karşı. Bunun karşısında daha ılımlı bir kültürü savunurken, blockchain güncellemelerinin hızının da artması gerektiğini ve aksi takdirde projenin başarısızlıkla sonuçlanacağını iddia ediyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu alanda dile dökülmeyen gerilim şöyle özetlenebilir: Bitcoin savunucularının küresel ekonominin yetersizliklerinden beslenerek, kripto parayı savunduğu bir dönemde, önde gelen düşürler Bitcoin ekonomisinin bir alternatif olarak ne şekilde olgunlaşacağının belirsiz olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin bir portföy varlığı olarak ana akıma taşınırken, halen kişiler arası bir ağ olmaya devam ediyor. Bu iki özellik ise kaçınılmaz olarak birbirine bağlı ve her biri sistemin zaman içerisindeki operasyonu için gerekli. Tam da bu noktada çok daha zorlu çelişkiler ortaya çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de Bitcoin’in bir varlık olarak uzun vadeli geçerliliğinin kabul edildiği takdirde, bu ağda güncelleme yapılmasının gerekli olup olmadığı sorusu.

Bunun karşısında ise Bitcoin’in bir varlık olma özelliği konusundaki iyimserliğin, ağın ekonomisi için bir yükümlülük olup olmadığı tartışılıyor. Elbette tüm bunlar tehlike çanlarının çaldığı anlamına gelmiyor. Ancak bugün Bitcoin’in tek geçerli kripto para olduğunu düşünenler ile, kripto paraları homojen bir grup olarak görenler arasında bir ayrım da bulunuyor.

Bitcoin’in geleceği olduğunu savunanların her biri ise uzun vadede bazı çelişkilerle karşı karşıya kalıyor.

Milyarder oligarkın yemek parası yok!

 

Kira ödemelerinde ödül kazandıran ilk kredi kartı

 

Bitcoin’e 1 milyar dolar yatırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)