BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin 10 bin dolar barajını aştı----

Bitcoin 10 bin dolar barajını aştı

Bitcoin 10 bin dolar barajını aştı
08 Mayıs 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Mart ortalarından bu yana tekrar hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin, kripto para madeni ödemelerini yarıya indirmesinin ardından Asya piyasalarında 10 bin doların üzerinde işlem gördü

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, Cuma günü Asya'da 10.070 dolara kadar yükselerek 24 Şubat'tan bu yana ilk kez beş haneli rakamlara ulaştı ve Hong Kong'da ise saat 10:25'te 9.974 dolardan işlem görerek bu seviyenin hemen altında kaldı.

Bitcoin 12 Mayıs tarihinde madencilerinin gelirlerini yarıya indirecek. Enflasyonu kontrol etmek için uygulanan bu bitcoin özelliği dijital para biriminin dolar karşısında değer kazanmasını sağladı.

Blockchain yatırım ve danışmanlık şirketi Kenetic Capital'in Yönetici Ortağı Jehan Chu, "Bitcoin, duyarlılık odaklı işlem yapmaktadır. Yükselişler de düşüşler de bu şekildedir. Yarıya indirme işleminin etkisinden sonraki hareket Bitcoin’in temel değerinin üzerinde gerçekleşen normal fiyat yükselişleri ve düşüşlerinin bir parçasıdır" dedi.

Bitcoin boğa piyasasına katıldı

Kripto paralar mart ayı ortalarından itibaren değerlerini ikiye katlayarak küresel hisse senetleri rallisine katıldı. Buna karşın kripto paralardaki ralli hisse senetlerinden daha hızlı bir yükseliş gösterdi. Hisse senetleri piyasalarını olumsuz etkileyen korona virüs gölgesindeki ekonomik büyüme rakamları, tüketim aktivitesi ve şirket kazançları kripto para piyasasına daha sınırlı bir etki bıraktı.

Singapur merkezli kripto borsası Luno’nun İş Geliştirme Başkanı Vijay Ayyar, “Mart düşüşlerinden beridir boğa piyasası hakim ve bu kripto piyasası dahil olmak üzere bütün varlık sınıflarında geçerli” ifadelerini kullandı. Ayyar, "ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankaları tarafından yapılan küresel para basımı, yatırımcılara ekonominin ne olursa olsun destekleneceğine dair büyük bir güven verdi" dedi.

Bitcoin yatırımcıların enflasyon sigortası oldu

Yatırım şirketi Tudor Investment’ın Kurucusu ve CEO'su Paul Tudor Jones, Bitcoin'i enflasyona karşı bir koruma olarak satın aldığını ve salgınla mücadele etmek için merkez bankalarının büyük mali harcamaları ve tahvil satın alımlarından heyecan duyduğunu söyledi. Jones daha önce 2017'de Bitcoin'e yatırım yapmış ve Bitcoin yaklaşık 20.000 dolar değerindeyken yatırımını çekerek parasını ikiye katlamıştı.

Jones’un son dönem yatırımına ilişkin Chu, "Bitcoin büyük olasılıkla yarıya indirme işleminden sonra 10.000 doların altındaki seviyeleri tekrar görecek. Ancak Paul Tudor Jones gibi yatırımcıların kurumsal ilgisindeki artış Bitcoin için yadsınamaz bir destek” ifadelerini kullanıyor.

Nisanda en fazla reel getiri külçe altında oldu

 

Uber ve Airbnb binlerce çalışanının işine son verdi

 

Dolar/TL 7,09 seviyesinde

 

BIST haftanın son gününde yükselişte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)