BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'e Kapalıçarşı modeli----

BİST'e Kapalıçarşı modeli

BİST'e Kapalıçarşı modeli
18 Nisan 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

BIST üç ayrı kategoride stratejik yatırımcılarla işbirliğine gitmeyi ve 2015 yılı bitmeden da halka açılmayı planlıyor

İSTANBUL’un finans merkezi olma yolundaki adımlarına uyum sağlayacak bir sermaye piyasası oluşturmak için adımlarını hızlandıran Borsa İstanbul (BIST), bu çerçevede üç ayrı kategoride stratejik yatırımcılarla işbirliğine gitmeyi ve 2015 yılı bitmeden da halka açılmayı planlıyor.
Hürriyet'in haberine göre,hem yönetim hem de Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank gibi kurumlarla yapılan işbirliği sonrasında yatay ve dikey entegrasyonun sağlandığını belirten Turhan, önümüzdeki dönemde stratejik ortaklık konusunda ilerleme kaydetmek istediklerini söyledi.
3 STRATEJİK ORTAK
Turhan, Borsa İstanbul’un yüzde 40.5’lik kısmının stratejik ortaklara verileceğini ve bu ortaklıkların üç ayrı kategoride aranacağını belirtti. Turhan, tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 2015 bitmeden yüzde 49’luk kısmı halka arz etmeyi planladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Üç ayrı kategoride stratejik ortak arıyoruz. Bunlardan ilki teknolojik altyapımıza destek olacak, piyasa erişimimizi geliştirecek ve uluslararası bilinirliğimizi artıracak gruplardan seçilecek. İkincisi piyasanın daimi olarak likiditesini sağlayacak piyasa yapıcılarından, üçüncüsü ise uluslararası piyasalarda kanaat önderi olarak kabul edilen büyük ve özel yatırım fonlarından olacak.”
TAVLA OYNAMAYACAĞIZ
Bazı şirket ziyaretlerine bizzat katıldığını ve kendisini karşılarında görenlerin şaşırdığını belirten Turhan, “Eskiden Anadolu’nun bir esnaf geleneği vardı. Esnaf sabah dükkanını açar, sandalyesini dışarı koyar ve diğer esnaflarla tavla oynamaya başlardı. Müşteri geldiğinde ise kafasını şöyle bir kaldırır ve ‘çırak ilgilensin’ derdi. Biz o defteri kapattık. Kapalıçarşı modeline geçtik. Artık müşteriyi kolundan tutup içeriye çekeceğiz” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)