BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBirleşik Krallık ekonomisinde resesyon endişeleri artıyor----

Birleşik Krallık ekonomisinde resesyon endişeleri artıyor

Birleşik Krallık ekonomisinde resesyon endişeleri artıyor
13 Aralık 2023 - 12:50 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık ekonomisi ekim ayında daralarak resesyon endişelerini artırdı

İngiltere ekonomisinin ekimde mayıs ayından bu yana görülen en büyük daralmayı yaşadığına işaret eden Cebr, bunun İnrgiltere ekonomisinin bu kış resesyona gireceği yönündeki öngörüye ilk somut destek olduğunu savundu.

Cebr'nin Ekim ayı GSYH verilerine ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Ekim ayındaki GSYH düşüşü, Birleşik Krallık ekonomisi için bir başka zayıf performans ayına işaret etti. GSYH'nin bir süredir zayıf bir seyir izlediği, ekim ayında üretimin yıllık bazda sadece %0,3 oranında arttığı gerçeğinden de anlaşılmaktadır. Bu, Mayıs 2023'te kaydedilen daralmadan bu yana en zayıf yıllık karşılaştırmaya işaret etmektedir. Aylık daralma, Cebr'in ekonominin bu kış resesyona gireceği yönündeki öngörüsü lehine ilk somut kanıtı oluşturuyor.

Cebr, ekonominin sıkılaşan faiz oranları ve sürekli yükselen enflasyon gibi engellerle mücadele etmeye devam etmesi nedeniyle GSYH'nin hem 2023'ün 4. çeyreğinde hem de 2024'ün 1. çeyreğinde düşeceğini öngörüyor. Beklenen durgunluğun ötesinde, büyümenin 2024'ün geri kalanında zayıf çeyreklik oranlarda da olsa devam etmesi bekleniyor.

Genel olarak, Cebr'in tahminleri 2023 ve 2024 yıllarında yıllık GSYH büyümesinin sırasıyla sadece %0,4 ve %0,5 olacağını göstermektedir. Ekonominin daraldığı yıllar haricinde, bu oranlar 1992'den bu yana en zayıf büyüme oranlarını ve kayıtların tutulmaya başlandığı tarihten bu yana da en zayıf büyüme oranlarını temsil etmekte ve ekonominin kötü gidişatının boyutunu daha da vurgulamaktadır."

İngiliz ekonomisinde daralma

 

İngiliz halkının enflasyon beklentileri düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)